Μίμης Πλέσσας: Η αποκάλυψη του Στέφανου Κορκολή για την τελευταία τους συνάντηση

Συγκίνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο από την μεγάλη απώλεια του Μίμη Πλέσσα

Μίμης Πλέσσας: Η αποκάλυψη του Στέφανου Κορκολή για την τελευταία τους συνάντηση
Eurokinissi
1'

Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 100 του χρόνια.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης που «έγραψε» ιστορία στο ελληνικό μουσικό πεντάγραμμο «βύθισε» στην θλίψη το πανελλήνιο, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Από το πρωί του Σαββάτου (5/10) καλλιτέχνες και πολιτικοί αποχαιρετούν τον θρύλο της ελληνικής μουσικής αλλά και τον Άνθρωπο Μίμη.

Για την απώλεια του Μίμη Πλέσσα μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» ο ανηψιός του, Στέφανος Κορκολής, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του συνθέτη:

«Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι, πήγα να τον επισκεφθώ, παίξαμε πιάνο, όπως συνηθίζαμε να παίζουμε πάντα, να αυτοσχεδιάζουμε οι δυο μας. Είπαμε τα δικά μας, δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε μια συναυλία που ονειρευόμασταν και θα λεγότανε «Τα δικά μας» και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα», είπε για την τελευταία συνάντηση με τον Μίμη Πλέσσα.

Για τη συμβουλή που του είχε δώσει στο ξεκίνημά του: «Θα θυμηθώ μια φράση που μου είχε πει όσο ήμουν πολύ πιτσιρικάς, λίγο πριν φύγω για το Παρίσι, “Αγόρι μου γλυκό, Στεφανάκο, εκεί που θα πας, κοίτα να μεγαλουργήσεις να μάθεις από τους δασκάλους σου. Κοίτα να υπηρετήσεις τη μουσική και αυτή θα σε ανταμείψει”», ήταν τα λόγια του Μίμη Πλέσσα στον Στέφανο Κορκολή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή