Η άφιξη της τρόικας στα πρωτοσέλιδα
Η άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παράθυρο επενδύσεων άνοιξε ο Κλίντον".
Η εφημερίδα γράφει ότι "παράθυρο ελπίδας για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό άνοιξε η χθεσινή παρουσία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στη χώρα μας".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τυπώστε δραχμή για να πληρώνεται μισθούς υπαλλήλων και συντάξεις προτρέπουν οι Γερμανοί".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "«το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα»", υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο σημειώνει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει το Σεπτέμβριο»".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σπρώχνουν την Ελλάδα εκτός ευρώ!".
Η εφημερίδα γράφει "καλοκαίρι σοβαρών εξελίξεων για την Ελλάδα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το φετινό, οι οποίες θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβριο. Μία μέρα πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα το στίγμα έχει ήδη δοθεί και περιλαμβάνει ασφυκτικές πιέσεις προς τη χώρα μας και μάλιστα από πολλαπλά μέτωπα, προκειμένου να αποχωρήσει από την ευρωζώνη".
ΕΘΝΟΣ: "Το σχέδιο για συγχωνεύσεις νοσοκομείων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε φάση υλοποίησης περνά το σχέδιο για τη συνένωση νοσοκομείων. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων, που προκαλεί οικονομική αιμορραγία. Καταρτίζεται πρόγραμμα εγκατάστασης νέων, εξειδικευμένων νοσηλευτικών μονάδων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αόρατοι Ασκητές, Θαύματα και Προφητείες! Λεβεντογέννα Κρήτη".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αλλά το πιο εκπληκτικό για το Αγιοφάραγγο και για τους ασκητές μοναχούς που ζούσανε εκεί πέρα είναι πως κανένας δεν είχε δει ποτέ το πρόσωπό τους! Αυτό, γιατί σύμφωνα με τους θρύλους της Ορθοδοξίας οι συγκεκριμένοι ασκητές είχανε το μεγάλο χάρισμα από τον Θεό να παραμένουμε αθέατοι..."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση «σωσίβιο» για τους δανειολήπτες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μία πρόταση - σταθμό για τη ρύθμιση προβληματικών δανείων, και ιδιαίτερα στεγαστικών, έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα τραπεζών έχει υποβάλει προς το υπουργείο Ανάπτυξης μια σειρά προτάσεων για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών όσο η Ελλάδα βρίσκεται στο Μνημόνιο".
ΕΣΤΙΑ: "Αγώνας δρόμου για την οικονομία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγάλη κινητικότης θα υπάρξη αυτή την εβδομάδα για τα θέματα της οικονομίας. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η συνάντησις που θα έχη την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους της τρόικας".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάσα 1,4 δισ. ευρώ".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε συμφωνία για την ενίσχυση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Θα εκταμιευθούν συνολικά 1,44 δισ. έως το 2015".
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Χρεοκοπείτε τον Σεπτέμβριο!".
H εφημερίδα γράφει ότι "μας απειλούν με ακαριαίο θάνατο (χρεοκοπία) τον Σεπτέμβριο οι δανειστές μας, πρωτίστως οι Γερμανοί και το ΔΝΤ, αν δεν πάρουμε 8 δραματικά μέτρα, τα οποία αφορούν κυρίως στο κράτος. Λίγες ώρες προτού φτάσει η Τρόικα στην Αθήνα, οι εκβιασμοί κορυφώθηκαν, με το ΔΝΤ να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα και το κόμμα της Μέρκελ να μας προτρέπει να τυπώσουμε... δραχμές".
ΤΑ ΝΕΑ: "Στο στόχαστρο σπατάλες και βαθύ κράτος".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαχαίρι στο βαθύ και αναποτελεσματικό κράτος επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, όχι μόνο για να περιορίσει το ενδεχόμενο να απαιτήσει η τρόικα νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και για να γίνει ένα καθοριστικό βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αρμοδιότητες στο ΥΜΑΘ".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ξεφεύγει από τον έλεγχο η ευρωπαϊκή κρίση χρέους".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η κρίση χρέους, η οποία δείχνει τα «δόντια» της σε Ισπανία και Ιταλία, όπου η κατάσταση τείνει να καταστεί εκτός ελέγχου και να οδηγήσει τις δύο μεγάλες οικονομίες της περιφέρειας σε πλήρη και «σκληρά» μνημόνια".