Ταξιδέψτε στα μαγευτικά τοπία όπου γυρίζεται το Game Of Thrones!

Η τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο έκανε πρεμιέρα πριν 2 εβδομάδες και έχει εξάψει τη φαντασία εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά τον κόσμο.

Ταξιδέψτε στα μαγευτικά τοπία όπου γυρίζεται το Game Of Thrones!
2'

Είναι η πιο επική σειρά που έχει γυριστεί ποτέ, καθώς συνδυάζει σενάριο και μαγευτικά σκηνικά.

Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα πλάνα που βλέπουμε στις μικρές οθόνες μας έχουν υποστεί τεράστια επεξεργασία, όμως όλα τα τοπία και τα κάστρα υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Οι παραγωγοί της σειράς ταξίδευαν για πολλούς μήνες σε όλο το κόσμο για να βρουν τις κατάλληλες περιοχές που θα φιλοξενήσουν τα βασίλεια του Γουέστερος.

Κινγκς Λάντινγκ, οι επαρχίες του Βορρά, η πόλη του Γουίντερφελ, οι περιοχές πέρα από το τοίχος καθώς και τα ερημικά μονοπάτια της Καλίσι, είναι υπαρκτά μέρη του πλανήτη.

Η πρωτεύουσα των Γουέστερος, το Κινγκς Λάντινγκ είναι η παλιά πόλη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και οι πολεμίστρες του Ρεντ Κιπ, είναι το κάστρο Λοβριτζενακ στην ίδια πόλη. Επίσης στην Κροατία είναι το κάστρο των Αθανάτων, που στην πραγματικότητα είναι ο πύργος Μινσέτα, καθώς και η εύρωστη πόλη Καρθ που είναι το Κροατικό νησί Λόκρουμ.

36391-569-12
36391-569-14

Οι επαρχίες του Βορρά βρίσκονται στη συννεφιασμένη Βόρεια Ιρλανδία.

36391-569-15

Έτσι τα δάση του Βορρά είναι το Εθνικό Πάρκο Τόλιμουρ, η πόλη του Γουίντερφελ, όπου βασιλεύουν οι Σταρκ, είναι το κάστρο Βάρντ και η παραλία Ντράγκονστόουν, είναι ο Ιρλανδικός ναός Μουσενταν. Επίσης ο σκοτεινός και επικίνδυνος δρόμος από το Γουίντερφελ μέχρι το Κινγκς Λάντινγκ είναι οι «σκοτεινοί θάμνοι» της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ το Λιμάνι είναι το Λιμάνι του Μπαλιντου.

Στην παγωμένη Ισλανδία βρίσκεται το τείχος της Φρουράς για την οποία έφυγε ο Τζον Σνόου. Συγκεκριμένα, οι τρομακτικές εκτάσεις «βόρεια του τείχους» είναι το Βατνατζοκαλ της Ισλανδίας και τα παγωμένα βουνά είναι μία χειμερινή άποψη της περιοχής Χοφνταμπρέκα. Τέλος η ζεστή λίμνη που έκανε το μπάνιο του ο Τζον Σνόου είναι η «σπηλιά της λάβας» Γκροταγκτζα στην Ισλανδία.

36391-569-19

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Μάλτα, που έχει την τιμή να φιλοξενεί τις περιπέτειες της Καλίσι.
O αιματοβαμμένος γάμος των Ντοθράκι γυρίστηκε στην πέτρινη ακτή Αζούρε της Μάλτας. Ενώ η πύλη του Κινγκς Λάντινγκ είναι η πύλη Μντίνα της Μάλτας και η μεγάλη κόκκινη πύλη, είναι στην πραγματικότητα το φρούριο Ρικασόλι.

36391-569-114

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από τα μέση που γυρίστηκε το GoT στην gallery!

Πηγή φωτογραφιών arttravel

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως! Στο Game of Thrones συμμετέχουν 6 πορνοστάρ (pics)

Game of Thrones: Και οι 5,179 θάνατοι σε λιγότερο από 3 λεπτά!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή