Eurovision: Εκτός τελικού η Κύπρος

Εκτός τελικού έμεινε η Κύπρος...
2'

Εκτός τελικού έμεινε η Κύπρος. Το μαγευτικό σκηνικό, η ξεχωριστή χορογραφία και η αισθαντική ερμηνεία του Χρήστου Μυλόρδου στο τραγούδι «Σαν άγγελος σ' αγάπησα» δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν στο νησί της Αφροδίτης το πολυπόθητο εισιτήριο για τις 14 Μαΐου.

Στην τελική αναμέτρηση δεν θα είναι παρούσα ούτε η «παλιά γνώριμη» της Eurovision – νικήτρια του διαγωνισμού με το Ισραήλ πριν από 13 χρόνια - Ντάνα Ιντερνάσιοναλ.

Αντίθετα, παρούσα στον τελικό στο Ντίσελντορφ θα είναι η Ελλάδα με τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike με το τραγούδι «Watch my dance».

Ειδικότερα, οι χώρες που πέρασαν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, οι:

1. Εσθονία
2. Ρουμανία
3. Μολδαβία
4. Ιρλανδία
5. Βοσνία Ερζεγοβίνη
6. Δανία
7. Αυστρία
8. Ουκρανία
9. Σλοβενία
10. Σουηδία

To δεύτερο ημιτελικό της Eurovision στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας άνοιξε το τραγούδι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μια φολκλόρ μπαλάντα του Dino Merlin. Στη συνέχεια είδαμε τη συμμετοχή της Αυστρίας, μια "ονειροπόληση" με έντονα r’n’b στοιχεία, όπως χαρακτηρίστηκε.

Το boyband από την Ολλανδία και την τρίτη θέση μας τραγούδησε ‘Never Alone’. Ακολούθησε το Βέλγιο και η Σλοβακία, σε αυτόν τον ημιτελικό που κατά γενική ομολογία είναι λιγότερο ανταγωνιστικός από τον πρώτο, στον οποίο πήρε μέρος η Ελλάδα.

Τα φορέματα που φόρεσαν οι δίδυμες από τη Σλοβακία έκλεψαν την παράσταση. Mίνι φορέματα με ουρά και λεπτομέρειες με στρας σε λευκό για τη μία ερμηνεύτρια και κρεμ-χρυσό για τη δεύτερη.

Μετά το πρώτο διάλειμμα και τη συμμετοχή της Ουκρανίας, ο διαγωνισμός επανήλθε με αυτήν της Μολδαβίας και ένα σκερτσόζικο τραγούδι με σκα στοιχεία.

Η ώρα της Κύπρου

Την Κύπρο εκπροσώπησε στο διαγωνισμό ο Χρήστος Μυλόρδος με μια ροκ μπαλάντα με έντονο ethnic χαρακτήρα. Η Κύπρος, με το τραγούδι "Σαν άγγελος σε αγάπησα", είναι η 9η συμμετοχή της βραδιάς.

Πηγή βίντεο: Gossip-tv.gr