Eurovision 2011: Η μάχη του Λούκα Γιώρκα στον τελικό

Σήμερα το βράδυ, η ελληνική ψυχή του Λούκα Γιώρκα και οι χιπ-χοπ ρυθμοί του Stereo Mike ...
3'

Σάββατο βράδυ και η ελληνική ψυχή του Λούκα Γιώρκα και οι χιπ-χοπ ρυθμοί του Stereo Mike γεμίζουν τη σκηνή του Duesseldorf Arena, καλώντας τους eurofans να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους το «Watch my dance».

Βραδιά τελικού Eurovision – του 56ου κατά σειρά - απόψε και οι 25 χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό δίνουν τη μάχη τους για να κερδίσει ο καλύτερος.

Η αποψινή φιέστα του Ευρωπαϊκού τραγουδιού ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδας και λίγο μετά τη 01:00 θα γνωρίζουμε τον νικητή.

«Όλη η δύναμη και η ενέργεια που βγάζει η ομάδα μας πάνω στη σκηνή πηγάζει από την αγάπη του κόσμου. Ευχαριστούμε πολύ όλους και υπόσχομαι πως απόψε θα δώσουμε και πάλι τον καλύτερο εαυτό μας πάνω στη σκηνή», δηλώνει ο Λούκας Γιώρκας λίγες ώρες πριν τελικό.

Ανάλογου ύφους είναι και η δήλωση του Stereo Mike, ο οποίος δίνει με τη σειρά του τη δική του υπόσχεση στον κόσμο: «Είναι μεγάλη μου χαρά που με την ομάδα μας και με ψυχή καταφέραμε την πρόκριση στον τελικό. Με ευγνωμοσύνη, πίστη και την αγάπη του κόσμου, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Στο μεταξύ, τα κορυφαία πρακτορεία στοιχημάτων, λίγο πριν σηκωθεί η αυλαία του τελικού, εκτιμούσαν ότι η πρωτιά θα «παιχτεί» ανάμεσα σε δύο χώρες: Τη Γαλλία και την Ιρλανδία.

Μάλιστα, κατέτασαν τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike στις θέσεις 10η έως 14η.

Ωστόσο, ένα πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα για την τελική κατάταξη του διαγωνισμού έδωσε για τον δικό μας Λούκα η ειδική σελίδα της Google.

Συγκεκριμένα, έδειξε το «Watch my dance» στην 4η θέση!

Όπως φαίνεται από τη σελίδα προβλέψεων της Google – που ήταν αυτή που πρόβλεψε με ακρίβεια και τον περσινό νικητή - η ελληνική συμμετοχή ανέβηκε πέντε- πέντε τις θέσεις και χθες έφθασε στην 4η , κυριολεκτικά μια… ανάσα πίσω από τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ρωσία.

Σημειώνεται, πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις 25, που κατάφερε να ανέβει τόσες πολλές θέσεις. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες του διαδικτύου από όλη την Ευρώπη – δεν καταμετρούνται οι αναζητήσεις από την Ελλάδα - θέλουν να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα για τον Λούκα Γιώρκα και το «Watch my dance», γεγονός που αποτελεί καλό οιωνό για την Ελληνική συμμετοχή.

Χθες το βράδυ διοργανωτές και συμμετέχοντες έκαναν δύο γενικές πρόβες, ενώ η τελευταία έγινε το Σάββατο από τις 14:00 έως τις 17:30 μ.μ.

Ο τελικός ξεκίνησε , σύμφωνα με το πρόγραμμα, με το καλωσόρισμα των παρουσιαστών και το τραγούδι «Satelite», που κέρδισε τον 55ο διαγωνισμό, που ερμήνευσαν ο μουσικός Stefan Raab και το συγκρότημά του.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η περσινή νικήτρια, Lena, διαγωνίζεται και φέτος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το διαγωνιστικό μέρος της αποψινής βραδυάς.

Πρώτη στη σκηνή ανέβηκε η Φινλανδία, ενώ η Ελλάδα εμφανίστηκε 9η στη σειρά.

Το διαγωνιστικό κομμάτι της αποψινής βραδιάς ολοκηρώθηκε με την εμφάνιση της Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η σειρά εμφάνισης των 25 χωρών, σύμφωνα με τις κληρώσεις που έγιναν, είναι η εξής:

1. Φινλανδία
2. Βοσνία – Ερζεγοβίνη
3. .Δανία
4. Λιθουανία
5. Ουγγαρία
6. Ιρλανδία
7. Σουηδία
8. Εσθονία
9. Ελλάδα
10. Ρωσία
11. Γαλλία
12. Ιταλία
13. Ελβετία
14. Ηνωμένο Βασίλειο
15. Μολδαβία
16. Γερμανία
17. Ρουμανία
18. Αυστρία
19. Αζερμπαϊτζάν
20. Σλοβενία
21. Ισλανδία
22. Ισπανία
23. Ουκρανία
24. Σερβία
25. Γεωργία.