«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει από τα Μουδανιά
![«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει από τα Μουδανιά](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2015/12/18/_-19.12.2015-3.jpg?t=E2uXxd5zz4rQOAxjNMq9KQ)
Το ταξίδι ξεκινά από τον μαχαλά των Tουρκοκρητικών και των Ρωμιών, με τις παλιές γειτονιές και τα πανέμορφα, γραφικά ξύλινα σπίτια. Εκεί, στη μέση του μαχαλά, η Μαρία ετοιμάζει μακαρονάδα ογκρατέν με κοτόπουλο.
Στη συνέχεια, η μοναδική Ελληνίδα της περιοχής, η κα Τούλη Μπαϊρακτάρ, ανοίγει το σπίτι της. Μετά από ένα καφεδάκι, αναχωρούμε για την Τρίγλια, κάνοντας ενδιάμεση στάση στοχωριό Σιγρί, όπου η σεφ μαγειρεύει πιλάφι θαλασσινών.
Στην Τρίγλια, παρουσιάζονται τα τοπικά προϊόντα, που εκθέτουν οι γυναίκες της περιοχής στο παζάρι τους.
Επόμενος σταθμός το Ταχίρ Πασά Κονάκ, ενώ λίγο αργότερα η Μαρία παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή με κανταΐφι.
Τέλος. η κοσμοπολίτισσα πόλη της ανατολίτικης Ριβιέρας, η Μπούρσα ή Μπρούσαόπως είναι ευρέως γνωστή.
Πρόκειται για μια πόλη κόσμημα, με χαρακτηριστικό το μουσείο τουΚαραγκιόζη αλλά και το εντυπωσιακό Ουλού Τζαμί.