Λύθηκε το μυστήριο με τον τύπο που εμφανίστηκε στο Instagram του Τανιμανίδη και της Νομικού!

Οι θαυμαστές του διάσημου παρουσιαστή και της εντυπωσιακής παρουσιάστριας έμειναν άναυδοι όταν είδαν τον αγνώστων στοιχείων άντρα με το χαρακτηριστικό μουστάκι -ο οποίος απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία- να «αντικαθιστά» ξαφνικά τους Έλληνες σταρ στα προφίλ τους στη γνωστή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.
2'

Ο «επιτήδειος» δεν περιορίστηκε, μάλιστα, στο να «ανεβάζει» φωτογραφίες από τους λογαριασμούς του Σάκη Τανιμανίδη και της Δούκισσας Νομικού αλλά έκανε αναρτήσεις από μέρη στα οποία συχνάζουν, γεγονός που έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και της προστασίας των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων που έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά μας.

Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση και πολλοί ήταν εκείνοι που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για περίπτωση hacking. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ακούσει και διαβάσει για πολλές περιπτώσεις διάσημων καλλιτεχνών του Χόλιγουντ που έπεσαν θύματα hacker και είδαν προσωπικές τους φωτογραφίες και δεδομένα να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Τι συνέβη, όμως, στην πραγματικότητα με τους δύο έλληνες σταρ; Έπεσαν όντως «θύματα» ενός hacker; Γιατί δύο άτομα της εγχώριας showbiz επανέφεραν στη δημοσιότητα το μείζον θέμα της διαδικτυακής μας προστασίας;

Ίσως διότι αυτός ήταν ένας καλός τρόπος να θυμηθούμε ξανά τους κινδύνους που υπάρχουν όταν σερφάρουμε ή κάνουμε άλλες συναλλαγές από το κινητό μας. Διότι πλέον, τα πάντα γίνονται με ένα smartphone: Οι αναρτήσεις και οι επαφές μας στα social media, η ανταλλαγή email, οι αγορές μας και φυσικά, οι τραπεζικές συναλλαγές.

Αυτό πρέπει να σκέφτηκε και η COSMOTE όταν αποφάσισε να φέρει εις πέρας αυτή την «έξυπνη» ενέργεια, έχοντας στο πλευρό της τον Σάκη Τανιμανίδη και τη Δούκισσα Νομικού. Ναι, ο hacker με το μουστάκι δεν ήταν αληθινός, ωστόσο, το σημαντικό είναι πως κατάφερε να μας υπενθυμίσει ότι κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με το κινητό μας, κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στην ταυτότητα μας και τα στοιχεία μας.
Η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων είναι σημαντική και απαραίτητη στην εποχή που ζούμε. Η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί της πρέπει να εξελισσόμαστε κι εμείς και να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για τις νέες τάσεις, τους κινδύνους αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχτούμε όταν χρησιμοποιούμε το «έξυπνο» κινητό μας τηλέφωνο. Με λίγα λόγια, είναι σημαντικό να φροντίζουμε κάθε στιγμή για την προστασία του κινητού μας και όλων όσων βρίσκονται αποθηκεμένα σε αυτό για να μην την… «πάθουμε» σαν τη Δούκισσα και τον Σάκη. Ένα «κλικ» αρκεί για να μας δείξει το πώς.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα: