Οι προγραμματικές δηλώσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ

Εκτενείς αναφορές στις προγραμματικές δηλώσεις του εντολοδόχου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάνουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.
1'

Ιδιαιτέρως προβάλλουν τη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, ότι η παραμονή στην ευρωζώνη διασφαλίζει νομισματική σταθερότητα στην Ελλάδα και δημιουργεί σωστές προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η αναφορά του πρωθυπουργού στην αναγκαιότητα διασφάλισης της επόμενης δανειακής δόσης, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Ελλάδας θα γίνει εφόσον εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και οι πολιτικές που απορρέουν από αυτές».

Επίσης, επισημαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος μίλησε για «κρίση εμπιστοσύνης» μεταξύ Ευρωπαίων και Ελλάδας και για το εάν η χώρα μας διαθέτει τη βούληση και την ικανότητα να αποκαταστήσει την οικονομία της.

Αναφορά γίνεται επίσης στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ότι η στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από τους τρεις μήνες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της νέας δανειακής δόσης.