Κάνεις σκι; Κοίτα τι ετοίμασε η Dainese για σένα

Εντάξει μπορεί να μην είναι ακριβώς για σένα, αφού απευθύνεται κυρίως στους πρωταθλητές των καταβάσεων, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Κάνεις σκι; Κοίτα τι ετοίμασε η Dainese για σένα
1'

Πρόκειται για έναν αερόσακο τον οποίο φοράς και σε προφυλάσσει από τον τραυματισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο σύστημα που έχει η εταιρεία για τους μοτοσικλετιστές, αλλά στην περίπτωση των σκιέρ φέρει τον τίτλο D-air Ski. Η πρωτοβουλία ανήκε στην International Ski Federation η οποία προσέγγισε τη Dainese και ζήτησε να δημιουργήσει τη σειρά. Το πρόβλημα ήταν ότι άλλο η πτώση από μοτοσικλέτα και άλλο το σκι. Το να ανοίγει ο αερόσακος ενός μοτοσικλετιστή αν αυτός βρίσκεται στον αέρα είναι καλό. Αν όμως γίνει το ίδιο με ένα σκιέρ που απλώς κάνει ένα άλμα τα πράγματα αλλάζουν.

dainese


Το D-air Ski έχει τρία γυροσκοπικά συστήματα και GPS. Το σύστημα φορτίζεται με μπαταρία λιθίου (επαναφορτιζόμενη). Φυσικά διαθέτει ενίσχυση στην πλάτη, αλλά και USB για να συλλέγονται πληροφορίες. Η Dainese πέρασε δύο χρόνια συλλέγοντας πληροφορίες μέχρι να καταλήξει στο συγκεκριμένο μοντέλο. Κάπως έτσι κατέληξε σε έναν αλγόριθμο ο οποίος ορίζει στο σύστημα πότε ο σκιέρ πραγματικά πέφτει και πότε πηδά για να κάνει άλμα. Η Dainese υποστηρίζει ότι το σύστημα μπορεί να προλάβει περίπου το 60% των ατυχημάτων.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή