Ο δεκάλογος της εορταστικής ουζοποσίας!

Στα εορταστικά τραπέζια δεν υπάρχουν κανόνες, παρόλα αυτά αποτελούν μία καθιερωμένη οικογενειακή «ιεροτελεστία» που μας κάνει πάντα να ανυπομονούμε. Μοναδική προϋπόθεση είναι ο καθένας να είναι ο εαυτός του και να το απολαμβάνει με κάθε πιθανό τρόπο. Σε μία τέτοια περίσταση, το food pairing παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις, όλα μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους, αρκεί να το θέλει η οικοδέσποινα! Για αυτό και τα καλύτερα τραπέζια γίνονται αποκλειστικά σπίτι με δικούς μας ανθρώπους, που γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουμε και τι όχι, στα πιάτα και τα ποτήρια μας.

Ο δεκάλογος της εορταστικής ουζοποσίας!
1'

Παρέα με εκείνους που γνωρίζουν πως για εμάς δεν έχει σημασία η εποχή, καθώς και πως δεν θα αλλάζαμε τη γνήσια γλύκα του ούζου, ούτε με το πιο ακριβό σαμπανιζέ. Που χειμώνα καλοκαίρι μοιράζονται μαζί μας το ίδιο γυάλινο μπουκαλάκι, τα παγάκια, την κανάτα με το νερό. Ο κανόνας λέει πως τα Χριστούγεννα επιβάλουν κρασί, όμως τα γνήσια εορταστικά τραπέζια δεν έχουν κανόνες. Για το ούζο πάλι, χρειάζεται να γνωρίζεις μερικά «μυστικά» για να το απολαύσεις στο έπακρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εδώ και χρόνια, οι περισσότεροι αποσταγματοποιοί κρατάνε μόνο για εκείνους και φίλους τους το καλύτερο, δηλαδή τον πυρήνα της τελική απόσταξης του ούζου, το «Άδολο» σύμφωνα με τον Ισίδωρο Αρβανίτη.

Διαβάστε περισσότερα στο noelguide.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή