Σπουδές ψυχολογίας: Η σημαντικότητα της ψυχικής υγείας σήμερα

Στις μέρες μας και στην μετα-πανδημική εποχή που διανύουμε, η έρευνα για την ψυχική υγεία και η ευαισθητοποίηση σε αυτόν τον τομέα, έχουν καταγράψει εντυπωσιακή άνοδο που φυσικά συνοδεύεται από την αντίστοιχη ζήτηση.

Παρατηρείται ότι η ψυχική υγεία των ανθρώπων έχει αλλάξει και κατά κύριο λόγο, έχει επιβαρυνθεί. Παρατηρείται επίσης, αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης, ενώ πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να διαχειριστούν ψυχολογικά τα νέα δεδομένα και τις ανατροπές που έφερε στην καθημερινότητά τους η μετά-Covid εποχή, αναζητώντας τη βοήθεια ειδικού ως προς τη συναισθηματική διαχείριση και την προσαρμογή στις νέες συνθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που παλαιότερα θεωρούταν «ταμπού».

Οι ραγδαίες αλλαγές, αλλά και η ίδια η ανάγκη των ανθρώπων για ψυχική ισορροπία, οδήγησε στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στο πώς οι άνθρωποι σκέφτονται, δρουν, αντιδρούν και αλληλοεπιδρούν με συγκεκριμένους τρόπους, σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της κοινωνικής τους ζωής. Οι εξελίξεις αυτές έχουν καταφέρει να στρέψουν το ενδιαφέρον πολλών υποψηφίων σπουδαστών στην επιστήμη της Ψυχολογίας, που έτσι κι αλλιώς, διαθέτει πολλά διαφορετικά επιστημονικά πεδία όπως η κλινική ψυχολογία, η εργασιακή ψυχολογία, η συμβουλευτική, η έρευνα & ανάλυση κ.ά. με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για ποιοτικές σπουδές που θα προετοιμάσουν και θα αναδείξουν ικανούς επαγγελματίες, εφοδιασμένους με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαπρέψουν. Η επιστήμη της Ψυχολογίας, δικαίως θεωρείται από πολλούς το «επάγγελμα του μέλλοντος» - το ίδιο και οι εξειδικεύσεις της που συγκαταλέγονται στα πλέον ανερχόμενα επιστημονικά πεδία του κλάδου.

Αν επιθυμείς να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στη βιολογική και κοινωνική βάση της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσω της ψυχολογικής έρευνας και της πρακτικής της εφαρμογής και να εξασκήσεις ένα επάγγελμα με προσφορά στον άνθρωπο, τότε η μοναδική επιλογή σου για προπτυχιακές σπουδές είναι το πρόγραμμα «BSc (Hons) Psychology».

Επιλέγοντας το τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «BSc (Hons) in Psychology» που προσφέρει το IST College σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Wrexham Glyndwr University, που αναδείχθηκε πρώτο για την ικανοποίηση των φοιτητών του στην Αγγλία και την Ουαλία και δεύτερο για την ποιότητα διδασκαλίας του (Τhe Complete University Guide 2023), θα έχεις κάνει το σωστό πρώτο βήμα για να πραγματοποιήσεις το στόχο και το όνειρό σου, με συνέπεια και επιτυχία!

Πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών υψηλού επιπέδου, πιστοποιημένο από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων, που παρέχει δυνατότητα αναγνώρισης από το ΑΤΕΕΝ καθώς και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα. Είναι δομημένο έτσι ώστε να παρέχει την απαραίτητη θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση σε όλους τους τομείς της Επιστήμης της Ψυχολογίας και μέσα από μεθοδικά «βήματα», οδηγεί στην απόκτηση ενός πτυχίου με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας και σε μια λαμπρή καριέρα στον τομέα αυτόν. Είναι επίσης σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών προσφέρεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης, μέσα από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το IST με Φορείς και Οργανισμούς.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των έξω-ακαδημαϊκών δράσεων που κάθε χρόνο διοργανώνει το IST για τους φοιτητές του, πραγματοποιούνται σημαντικές ομιλίες, επισκέψεις, παρουσιάσεις, ενημερωτικές ημερίδες και webinars εστιασμένα σε θέματα που άπτονται του επιστημονικού πεδίου της Ψυχολογίας.

Ενδεικτικά, μερικές από τις δράσεις αυτές ήταν: Η διαδικτυακή ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με θέμα: «Πώς η Ψυχολογία συμβάλλει στην υγεία μας», η ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, η ενημερωτική ομιλία στο Χαμόγελο του Παιδιού, σχετικά με θέματα που αφορούν κάθε είδους βία (σωματική και ψυχολογική κακοποίηση), πρόληψη και ευαισθητοποίηση, εξαφανίσεις παιδιών και λοιπούς κινδύνους (ατυχήματα, σεξουαλική κακοποίηση, απαγωγές από τρίτα πρόσωπα, γονικές αρπαγές, ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες/μετανάστες), η επίσκεψη των φοιτητών στο Μουσείο Εγκληματολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.α.

Στα πρόσθετα πλεονεκτήματα και οφέλη που θα έχεις σπουδάζοντας στο πρόγραμμα «BSc (Hons) Psychology» του IST College είναι τα εξής:

  • Upskilling μέσω εστιασμένων προγραμμάτων, που προσφέρονται δωρεάν σε κάθε έτος σπουδών όπως:

Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) και Tεχνικές Xαλάρωσης – Είμαι στο Eδώ και στο Tώρα

Επαγγελματικός Προσανατολισμός Εφήβων και Ενηλίκων

Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων

NLP - Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός

  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης σύνθετων προβλημάτων και κριτικής σκέψης
  • Καταξιωμένο Ακαδημαϊκό Προσωπικό με αναγνωρισμένη επιστημονική δραστηριότητα και διακρίσεις σε συνδυασμό με εμπειρία από την Αγορά Εργασίας
  • Ένταξη και δικτύωση στην πολυδιάστατη κοινότητα του IST, με διακεκριμένους καθηγητές, επαγγελματίες, επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές και αποφοίτους.
  • Σπουδές σε ένα state of the art κτήριο, στο κέντρο της Αθήνας σε μία από τις πιο φιλικές και ζωντανές και ασφαλείς περιοχές, με εύκολη πρόσβαση από όλα τα σημεία της πόλης, αφού είναι ακριβώς δίπλα στον σταθμό του μετρό «Συγγρού-Φιξ» και ταυτόχρονα εξυπηρετείται από όλα τα μέσα συγκοινωνίας.

Παρακολούθηση μαθημάτων μέσω της δυναμικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College που κάνουν τις σπουδές σου ακόμα πιο εύκολες και ευχάριστες.

Σπουδάζοντας στο IST College το πρόγραμμα «BSc (Hons) in Psychology» ακολουθείς τις σπουδές της επιλογής του για να φτάσεις τόσο ψηλά όσα τα όνειρα σου!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς τις εγκαταστάσεις του IST College –

Λ. Συγγρού 68, 11742 Αθήνα, δίπλα στο μετρό «Συγγρού-Φίξ»

FB: IST College
LN: IST College
IG: ist_college
YouTube: ISTCollegeAthens
TikTok: istcollegegr