Γιατί η ασφάλιση κατοικίας ευνοεί τον οικογενειακό προϋπολογισμό και πώς θα επωφεληθούμε

Διπλό όφελος για τους ασφαλισμένους

Γιατί η ασφάλιση κατοικίας ευνοεί τον οικογενειακό προϋπολογισμό και πώς θα επωφεληθούμε
4'

Η ασφάλιση κατοικίας, αν και ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, φαντάζει ως «καινούρια συνήθεια» στην Ελλάδα – γεγονός κάπως αντιφατικό, ειδικά εάν αναλογιστούμε τα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας.

Στην ουσία, η ασφάλιση της κατοικίας και η ασφάλιση του περιεχομένου της, δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και σιγουριάς προς το πιο πολύτιμο υλικό αγαθό που διαθέτουμε, το ίδιο μας το σπίτι, την εστία της οικογένειάς μας. Προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις περί κόστους και να επιλέξουμε το σωστό πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες μας και θα ταιριάξει στις οικονομικές μας προϋποθέσεις.

Ήδη, ψηφίστηκε η σχετική νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, οι κατοικίες που είναι ασφαλισμένες και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, ωφελούνται με έκπτωση στο συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους, κάθε χρόνο. Το ποσοστό της έκπτωσης ανέρχεται στο 10% εφόσον η ασφάλιση καλύπτει το 100% της αξίας της κατοικίας και αφορά σε σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες για ολόκληρο το προηγούμενο έτος. Σε διαφορετική περίπτωση η έκπτωση είναι αναλογική με τον χρόνο ασφάλισης αλλά με ελάχιστο χρονικό διάστημα τους 3 μήνες τον χρόνο.

Διπλό όφελος για τους ασφαλισμένους

Συμπερασματικά, είναι σαφές ότι εκείνοι που επιλέγουν να προχωρήσουν στην ασφάλιση του σπιτιού τους, έχουν διπλό όφελος: Αφενός λόγω της άμεσης έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ και αφετέρου διότι είναι καλυμμένοι σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Ένα τρίτο όφελος, το οποίο ενδεχομένως οι αριθμοί δεν μπορούν να αποτυπώσουν επακριβώς, είναι το αίσθημα ασφάλειας, ηρεμίας και ανακούφισης που δημιουργείται στον ασφαλισμένο όταν μπορεί να είναι βέβαιος πως το σπίτι του, το σπίτι που ζει και περνάει πολύ χρόνο της ημέρας του, που είναι η εστία της οικογένειάς του, είναι ασφαλές, ό,τι κι αν συμβεί.

Στην εποχή που τα καιρικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα και στην περιοχή μας που είναι από τις πιο σεισμογενείς του πλανήτη, η ασφάλιση της κατοικίας μας έχει ανεκτίμητη αξία και γίνεται για όλους η προφανής επιλογή.

Το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας για τις ανάγκες της οικογένειάς μας

Εφόσον, μάλιστα επιλέξουμε ένα πρόγραμμα ασφάλισης που εξυπηρετεί τις ανάγκες τις δικές μας και της οικογένειάς μας, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως φροντίζουμε το σπίτι και την οικογένειά μας με τον καλύτερο τρόπο. Τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και περιεχομένου της Eurolife FFH, της ασφαλιστικής που βρίσκεται δίπλα μας και αφουγκράζεται τις ανάγκες μας, μάς αποδεικνύουν στην πράξη πως σπίτι είναι εκεί που υπάρχει ασφάλεια.

Το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας MultiHome Ευέλικτο αρκεί για να ασφαλίσουμε το σπίτι μας και το περιεχόμενό του, προσφέροντάς μας ευελιξία στην επιλογή των καλύψεων, καθώς μπορεί να ενισχυθεί με βάση ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα μηδενικής συμμετοχής σε συγκεκριμένες καλύψεις, ενώ περιλαμβάνει κάλυψη για σεισμό.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επιλέξουμε το πρόγραμμα MultiHome Ολοκληρωμένο, για ολοκληρωμένη κάλυψη σε κτήριο και περιεχόμενο, που περιλαμβάνει κάλυψη για καιρικά φαινόμενα και επίσης μπορεί να ενισχυθεί όπως εμείς προτιμούμε. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα μηδενικής συμμετοχής σε συγκεκριμένες καλύψεις.

Στην περίπτωση που ενοικιάζουμε το σπίτι μας, και πάλι μας αφορά η ασφάλιση, καθώς με το πρόγραμμα Sweet Home Content της Eurolife FFH, μπορούμε να ασφαλίσουμε το περιεχόμενό του. Πέραν από τις ηλεκτρικές μας συσκευές, μπορούμε να ασφαλίσουμε επίσης τα ρούχα μας, αλλά και κάθε άλλο αντικείμενο που θέλουμε, ανεξαρτήτως της αξίας του. Με κόστος που ξεκινά από 35 ευρώ το χρόνο για την κύρια κατοικία, κερδίζουμε αποζημίωση στο 100% του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου (τα ασφαλισμένα κεφάλαια μπορούν να είναι 15.000, 30.000 ή 50.000), με εφαρμογή απαλλαγής ανάλογα την κάλυψη, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασφάλιση σε Α’ κίνδυνο, δηλαδή χωρίς να γίνει περαιτέρω έλεγχος για το αν συνολική αξία του περιεχομένου είναι χαμηλότερη από την τρέχουσα αξία της.

Ο μύθος περί «ακριβής ασφάλισης» καταρρίπτεται με τα προγράμματα που μας προσφέρει η Eurolife FFH για ασφάλιση κατοικίας και περιεχομένου και είναι πια στο χέρι μας να προχωρήσουμε στις επιταγές της σύγχρονης εποχής και να ωφεληθούμε πολλαπλώς. Η Eurolife FFH στέκεται δίπλα μας, αρωγός στην ασφάλειά μας κι εμείς απολαμβάνουμε το αίσθημα γαλήνης, ηρεμίας και σιγουριάς που αποζητάμε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή