Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του 1ου Larissa coffee show!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία του 1ου Larissa coffee show!
2'

Η ετήσια γιορτή του καφέ, που η νέα δημοτική αρχή της Λάρισας φιλοδοξεί να καθιερώσει ως event πανελλήνιας εμβέλειας δικαίωσε τον τίτλο της θεσσαλικής πρωτεύουσας ως «πόλης του καφέ» καθώς χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν το τριήμερο της γιορτής (24 – 25 – 26 Μαΐου) τα περίπτερα των εκθετών και διασκέδασαν στις συναυλίες του LIVA K και των Κωστή Μαραβέγια – Πάνου Μουζουράκη που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Για ένα τριήμερο, η κεντρική πλατεία της Λάρισας ήταν το επίκεντρο της αγάπης των κατοίκων της για τον καφέ, με πρωταγωνιστές τους συντελεστές του καφέ, με δρώμενα και εκπλήξεις για όλους! Η γευσιγνωσία, η διασκέδαση, η γαστρονομία, το shopping και η συμμετοχή και ενεργοποίηση των φορέων και των καταστημάτων της πόλης υπήρξαν οι πυλώνες της γιορτής. Masterclasses, main events, side events και kids events συνέθεσαν το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα.

Αγώνας δρόμου σερβιτόρων, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κοινού και πολύ κέφι, διαδραστικά παιγνίδια για παιδιά, πρωτάθλημα αγωνιστικού τάβλι με μεγάλη συμμετοχή και γευστικές δοκιμές στα περίπτερα των εκθετών και βέβαια οι συναυλίες που συγκέντρωσαν χιλιάδες θεατές προδιαθέτουν για την εκκίνηση ενός θεσμού που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια διοργάνωση αντάξια ανάλογων φεστιβάλ που γίνονται στην Τεργέστη, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο. Η Λάρισα θα δίνει πλέον ραντεβού στους φίλους του καφέ κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου!

«Γιορτή της εξωστρέφειας» την χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή της πόλης που θέλει να κάνει τη Λάρισα προορισμό και επενδύει σε σειρά εκδηλώσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς, η εξωστρέφεια της πόλης μετράει χιλιάδες «τραπεζάκια έξω» και ζυγίζει πολλούς τόνους καφέ! Τόσους, που οι ειδικοί την θεωρούν μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη ελληνική αγορά καφέ. Στατιστικά άλλωστε, διαθέτει τις περισσότερες καφετέριες από κάθε άλλη ελληνική πόλη σε σχέση βεβαίως, με τα πληθυσμιακά της δεδομένα.

Επιπλέον, δεν είναι άγνωστο στους πολλούς, το γεγονός ότι εκατοντάδες καφέ στην Ελλάδα και το εξωτερικό έλκουν την καταγωγή τους από την θεσσαλική πρωτεύουσα από όπου ξεκίνησαν την δραστηριότητα τους αλυσίδες γνωστές και εξαπλώθηκαν με καταστήματα σ ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό από το Λονδίνο ως το Ντουμπάι: Mikel, Bruno, De TOX, Franklin, οι πρεσβευτές της κουλτούρας του καφέ, όπως διαμορφώθηκε στη Λάρισα.

Οι «αλυσίδες» του καφέ έδωσαν όλες το παρόν στην γιορτή της Λάρισας στην οποία η συμμετοχή ήταν όσο ενθαρρυντική χρειάζεται ώστε να μπουν οι βάσεις για την καθιέρωση ενός event που θα θέλει να το ζήσει όλη η Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή