To Red Bull Local Hero μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο του BMX

Κάτι σπάνιο, κάτι που δεν συναντάμε σχεδόν ποτέ στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Skate Park στο Μαρούσι. Ένα BMX event. 

Το Red Bull Local Hero, συγκέντρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής BMX κοινότητας, τόσο από αθλητές όσο και από θεατές, που αγαπούν το συγκεκριμένο άθλημα. Τα ριψοκίνδυνα κόλπα κέντρισαν όμως το ενδιαφέρον και των απλών περαστικών, οι οποίοι από καθαρή περιέργεια πλησίασαν για να θαυμάσουν τα acts.

Με οικοδεσπότη τον Red Bull αθλητή και πλέον κάτοχο παγκόσμιου ρεκόρ, Γιώργο Νταβουτιάν αλλά και τον Γιάννη Μανάρα ως εκφωνητή του event και γνωστό ΒΜΧά, οι φίλοι του ΒΜΧ διαγωνίστηκαν σε συγκεκριμένα σημεία, όπως «Το καλύτερο trick σε rail», δηλαδή κόλπα πάνω σε κάγκελο στην μια περίπτωση ανηφορικά και στην άλλη περίπτωση κατηφορικά. Διαγωνίστηκαν επιπλέον στο λεγόμενο «bunny hop», έναν πήχη, πάνω από τον οποίο οι riders έπρεπε να περάσουν χωρίς να ακουμπήσουν.

Ακολούθησε το «Long Jump», όπου οι riders παίρνοντας φόρα από την ευθεία εκτοξεύονταν στον αέρα μέσω μιας μικρής ράμπας και όποιος έφτανε πιο μακριά κέρδιζε. Το τελευταίο κομμάτι του διαγωνισμού ήταν και το πιο fun. Όλοι οι αθλητές στήθηκαν σε έναν κύκλο και με το σήμα της έναρξης από τον Γιάννη Μανάρα μπήκαν στο κέντρο του κύκλου με σκοπό να ισορροπήσουν, κάνοντας πετάλι και αποφεύγοντας τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Ο τελευταίος που θα έμενε πάνω στο ποδήλατό του ήταν ο νικητής.

Το Red Bull Local Hero τα είχε κυριολεκτικά όλα

Μουσική, κόσμο, μεγάλους αλλά και μικρούς αθλητές, ριψοκίνδυνα, εντυπωσιακά αλλά και πιο απλά κόλπα, ένταση, επιτυχίες και αποτυχίες σε κόλπα, αθλητές με μοναδικό ταλέντο και πάθος, ρίσκο και φυσικά, μπόλικη αδρεναλίνη ήταν όλα όσα απολαύσαμε στο Skate Park στο Μαρούσι.

Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν πλούσια δώρα από το Red Bull Local Hero και τον experience partner CU Vodafone.

Παντού άκουγε κανείς τη φράση «Μα πως το κάνει αυτό;».

Η αλήθεια είναι πως μόνο όσοι το τολμούν γνωρίζουν πώς βγαίνει ένα κόλπο, καθώς και πόσο έχουν προσπαθήσει, πεισμώσει, νευριάσει, πέσει και φυσικά ξανασηκωθεί για να μπορέσουν σε πρώτη φάση να το βγάλουν και στην πορεία να το κατακτήσουν και να το κάνουν όσο πιο δικό τους γίνεται.

Από το Red Bull Local Hero εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι δεν έλειψε και το πιο τεχνικό κομμάτι του ΒΜΧ, όπως λένε οι riders, το Flatland. Οι Flatland Riders ισορροπούν πάνω στο ΒΜΧ ποδήλατό τους, κάνοντας κόλπα όπως για παράδειγμα να προχωρούν πάνω στην μία ρόδα και κρατώντας με τα χέρια τους την άλλη ρόδα, ενώ το τιμόνι βρίσκεται από την κάτω πλευρά απέχοντας από το έδαφος μόλις ελάχιστα εκατοστά. Αν δεν μπορείτε να το φανταστείτε, είναι λογικό. Κανείς δεν μπορεί, μέχρι να το δει.

Τι είναι όμως το Red Bull Local Hero;

Το Red Bull Local Hero ήταν μία μοναδική ευκαιρία για τους νέους και ταλαντούχους BMXάδες να δείξουν τις ικανότητές τους μπροστά στους καλύτερους του είδους. Με τη βοήθεια του Γιώργου Νταβουτιάν, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν αλλά και να μάθουν νέα κόλπα, κερδίζοντας μία αξέχαστη εμπειρία, χρηματικά έπαθλα και δώρα.

Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία για όλους όσοι το παρακολουθήσαμε και ναι, θα το παρακολουθούσαμε ξανά και ξανά.