Φυσικά κυματιστά μαλλιά: Είναι το χτένισμα του φετινού καλοκαιριού

Ανάμεσα στις ευεργετικές ιδιότητες που μας προσφέρει το καλοκαίρι, η αγάπη και η δεκτικότητα που έχουμε προς τη φυσικότητα στην εμφάνισή μας κατακτάει την πιο υψηλή θέση.

Ανάμεσα στις ευεργετικές ιδιότητες που μας προσφέρει το καλοκαίρι, η αγάπη και η δεκτικότητα που έχουμε προς τη φυσικότητα στην εμφάνισή μας κατακτάει την πιο υψηλή θέση. Είναι, άλλωστε, η εποχή που η μαυρισμένη επιδερμίδα μας, τα μαλλιά μας που μακραίνουν και η διάθεσή μας που βρίσκεται στα ύψη, είναι αρκετά για να μας μετατρέψουν στην πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού μας.

Και όσον αφορά στο «κεφάλαιο» των μαλλιών μας, η αλήθεια είναι πως μας απασχολεί ιδιαίτερα. Διότι, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, θέλουμε να τα προστατεύουμε από τον ήλιο, να μην τα ταλαιπωρούμε και με έναν φυσικό τρόπο, να μπορούμε να έχουμε κυματιστά μαλλιά που θα μας αναδεικνύουν, κάνοντας ένα «διάλειμμα» από τη θερμότητα, που συχνά τα επιβαρύνει.

Επειδή, λοιπόν, το καλοκαιρινό «διάλειμμα» των μαλλιών μας από τη θερμότητα θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικούς τρόπους που μπορούμε να δημιουργήσουμε φυσικά κυματιστά μαλλιά, εύκολα και γρήγορα.

Ξεχνάμε τη θερμότητα

Ο ζεστός καιρός, το αλάτι και η υγρασία στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, αφυδατώνουν τα μαλλιά μας και η χρήση οποιουδήποτε θερμού εργαλείου, μπορεί να τα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό, κάνοντας τα μαλλιά μας γαλλικές πλεξούδες, μπορούμε να έχουμε τον επιθυμητό κυματισμό, χωρίς να τα ταλαιπωρούμε.

Αρκεί να τα λουστούμε νωρίς το βράδυ, να τα ταμπονάρουμε με μία πετσέτα για να φύγει η περιττή υγρασία, να τα αφήσουμε να στεγνώσουν ελαφρώς και έπειτα, να τα κάνουμε δύο γαλλικές πλεξούδες. Θα κοιμηθούμε με αυτές και το πρωί που θα ξυπνήσουμε πρόκειται να έχουμε τα πιο φυσικά κυματιστά μαλλιά. Ωστόσο, αν θέλουμε ακόμα πιο summerish αποτέλεσμα μπορούμε να ψεκάσουμε τα μαλλιά μας και με ένα σπρέι με θαλασσινό αλάτι.

Υπενθύμιση: Ενυδάτωση

Φυσικά και υπάρχουν τρόποι να «τιθασεύσουμε» τα μαλλιά μας, χωρίς τη χρήση θερμότητας και ένας από αυτούς είναι σίγουρα η ενυδάτωση. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, από το σαμπουάν μέχρι τον αφρό, πρέπει να περιέχουν πλούσια ενυδατικά συστατικά.

Είναι, επιπλέον, σημαντικό μία φορά στις πέντε μέρες, να βάζουμε μία μάσκα στα μαλλιά μας, να τα τυλίγουμε με μία πετσέτα και να καθόμαστε για περίπου δεκαπέντε λεπτά στον ήλιο. Και αυτό, γιατί η θερμότητα θα βοηθήσει το προϊόν που έχουμε χρησιμοποιήσει να εισχωρήσει βαθιά στην τρίχα και όταν πια λουστούμε, θα δούμε το αποτέλεσμα.

Heatless μπούκλες

Για να αποφύγουμε την ξηρότητα και το φριζάρισμα που προκαλεί η τακτική χρήση θερμότητας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να σχηματίσουμε τις μπούκλες μας και αυτό, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας.

Ένα ζευγάρι κάλτσες μπορεί να μας εξασφαλίσει όμορφους κυματισμούς στα μαλλιά, σαν να βγήκαμε μόλις από τη θάλασσα. Βέβαια, για να είμαστε σίγουρες ότι θα πετύχουν οι μπούκλες χωρίς θερμότητα, μπορούμε να προμηθευτούμε κάποιο σετ φορμαρίσματος ή τα απαραίτητα αξεσουάρ, κατάλληλα για το styling που επιθυμούμε.

Καλοκαίρι και φυσικότητα στην εμφάνισή μας πάνε μαζί και τώρα έχουμε τους τρόπους να δημιουργήσουμε τους πιο καλοκαιρινούς φυσικούς κυματισμούς, χωρίς τη χρήση θερμότητας. Απαλό χτένισμα και έτσι οι μπούκλες μας θα δείχνουν πιο φυσικές από ποτέ.