«Higher, Faster, Stronger»: H νέα διεθνής συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για τις προκλήσεις

Πρεμιέρα την παραμονή των Ολυμπιακών αγώνων, στο COSMOTE HISTORY HD

Φως στις άγνωστες πτυχές της αθλητικής αριστείας θα «ρίξει» η νέα διεθνής συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, «Higher, Faster, Stronger», αποκαλύπτοντας το πώς η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να οδηγήσουν την ανθρώπινη απόδοση σε πρωτοφανή ύψη. Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD, την Πέμπτη 25/7 στις 21.00, μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Με τον τίτλο του εμπνευσμένο από το Ολυμπιακό σύνθημα «πιο ψηλά, πιο γρήγορα, πιο δυνατά» (Higher, Faster, Stronger), το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Stanislas Kraland και Hugues Demeude, κάνει μία μεγάλη αναδρομή, από τις απαρχές των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα, όπου οι αθλητές δοξάζονταν ως ημίθεοι, μέχρι τις σύγχρονες τεχνικές εκγύμνασης και αποκατάστασης, αναδεικνύοντας την εξέλιξη του αθλητισμού και την αφοσίωση των αθλητών. Παράλληλα, εξετάζει τις προκλήσεις των αθλητών, όπως οι τραυματισμοί, η πίεση για καλή απόδοση και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, υπενθυμίζοντας ότι πίσω από κάθε μεγάλο ρεκόρ και μετάλλιο, κρύβονται σκληρή δουλειά, θυσίες και αμέτρητες ώρες προπόνησης.

Κορυφαίοι επιστήμονες, προπονητές και αθλητές που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ μοιράζονται νέες μεθόδους βελτίωσης της απόδοσης, όπως η βιομηχανική ανάλυση της κίνησης και η ψυχολογική προετοιμασία και παρουσιάζουν σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν στη δημιουργία των υπεραθλητών του αύριο.

Μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο on demand, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.