SafeYOUth App: Εφαρμογή για την ασφάλεια και την ενδυνάμωση των νέων, δωρεά του Ιδρύματος Vodafone

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ

SafeYOUth App: Εφαρμογή για την ασφάλεια και την ενδυνάμωση των νέων, δωρεά του Ιδρύματος Vodafone
STEF TSAKIRIS
2'

Το Ίδρυμα Vodafone, σταθερά πιστό στη δέσμευσή του να αξιοποιεί την τεχνολογία για το κοινό καλό συμβάλλοντας ενεργά στην αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, δημιουργεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, ένα ψηφιακό εργαλείο για την ενδυνάμωση και την ασφάλεια των νέων, την εφαρμογή SafeYOUth. Η εφαρμογή αποτελεί μια ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Vodafone προς την Ελληνική Πολιτεία και παρουσιάστηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Δημήτρη Μάλλιο.

Η εφαρμογή SafeYOUth που θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα App Stores, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-18 ετών καθώς και σε ολόκληρο το «οικοσύστημα» ενός ανήλικου, στους γονείς, τους δασκάλους, τους προπονητές του, με εύληπτο περιεχόμενο και ύφος που προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του χρήστη. Καλύπτει δε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων ζητημάτων όπως η ενδοοικογενειακή βία, το bullying, ο ρατσισμός, η ασφαλής οδήγηση, η χρήση ναρκωτικών.

Η εφαρμογή, αποτελεί προϊόν της στρατηγικής του Ιδρύματος Vodafone να συμβάλλει με τη δύναμη της τεχνολογίας στην εξάλειψη της βίας κάθε μορφής και έρχεται σε συνέχεια άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών, όπως το Panic Button και η εφαρμογή Bright Sky για την ενδοοικογενειακή βία.

Το νέο ψηφιακό εργαλείο αγγίζει όλες τις εκφάνσεις παραβατικών συμπεριφορών από και προς ανηλίκους, καθώς και των ανηλίκων μεταξύ τους και έχει διπλή αποστολή. Αφενός, να ενημερώνει υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα για επικίνδυνες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθούν οι νέοι και να συμβάλλει στην προστασία τους από αυτές. Αφετέρου, να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και δυνατότητα άμεσης κλήσης της Αστυνομίας με την ενεργοποίηση του Emergency Button, που θα είναι διαθέσιμο κατόπιν εγγραφής.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης Vodafone, κ. Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: Το Ίδρυμα Vodafone επιστρατεύει για ακόμη μία φορά τη δύναμη της τεχνολογίας προσφέροντας στα νέα παιδιά ένα συμβουλευτικό εργαλείο που μιλάει στη γλώσσα τους και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα πλέγμα ασφαλείας και μια κουλτούρα επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς, είτε πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης είτε για συμβουλή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook - https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/

Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q

Instagram - https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή