Folli-Follie: Επιστροφή κεφαλαίου 0,30 ευρώ και νέο concept για τα Folli-Follie

Μια νέα σειρά μεγάλων υπερπολυτελών καταστημάτων ιδιαίτερης αισθητική και σχεδίασης εγκαινιάζει η Folli-Follie, με πρώτο το κατάστημα Folli-Follie που θα ανοίξει στο πρώην κατάστημα Φωκά στην Ερμού το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 15 Οκτωβρίου.

Folli-Follie: Επιστροφή κεφαλαίου 0,30 ευρώ και νέο concept για τα Folli-Follie
2'

Το νέο κατάστημα θα είναι το πρώτο του νέου concept στο οποίο θα παρουσιάζονται όλες οι συλλογές της εταιρείας σε κοσμήματα ρολόγια, αξεσουάρ, παπούτσια και τσάντες.

Τα νέα καταστήματα θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία online και offline shopping, ενώ η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει 10 νέα μεγάλα καταστήματα Folli-Follie στις μεγαλύτερες πόλεις το κόσμου σε Ευρώπη και Ασία μέσα στο 2016 . "Αν πετύχουμε 8-12 εκ. ευρώ τζίρο σε κάθε κατάστημα θα αλλάξουμε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας και θα καθιερώσουμε το νέο concept σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας", σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Δ.Κουτσολιούτσος.

Στόχος της εταιρείας είναι να καθιερωθεί στο διεθνή χώρo των brands στην κατηγορία modern luxury και γι αυτό προσανατολίζεται στην εξαγορά ακόμη ενός διεθνούς brand. Στους στόχους της διοίκησης είναι να αναπτύξει 100 νέα καταστήματα συνολικά μέσα στο 2015 50 Folli-Follie και 50 ακόμη Juicy και Links of London, ενώ εκτιμά αύξηση μεγεθών κατά 15%, με τον κύκλο εργασιών του ομίλου να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μέσω συνεργασίας την ανάπτυξή της στην Αυστραλία, όπου με 7ετη σύμβαση σχεδιάζει τη δημιουργία 15 καταστημάτων από τα οποία δύο θα ανοίξουν φέτος.

Το σύνολο των επενδύσεων του ομίλου για φέτος θα ανέλθουν σε 40 εκ. ευρώ, ενώ στα σχέδια της διοίκησης είναι να αναπτύξει ταυτόχρονα και συμπληρωματικά το offline και το online shopping καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Σήμερα οι online πωλήσεις αναλογούν στο 12% τν συνολικών ενώ σε κάποιες αγορές φτάνουν το 20%. Στόχος της εταιρίας είναι να φτάσουν κοντά στο 50%.

Σημαντική προοπτική στην ανάπτυξη της εταιρείας δίνει επίσης η Dufree στην οποίο η συμμετοχή του ομίλου είναι 3,2%, και αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για την επέκταση των προϊόντων του ομίλου στις διεθνείς αγορές. Υπενθυμίζεται ότι το 2014 οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 998 εκ. ευρώ με κέρδη προ φόρων στα 202 εκ. ευρώ και τα EBITDA στα 223 εκ. ευρώ. Η φετινή χρονιά είναι επίσης καλή για τα μεγέθη του ομίλου που παρουσιάζει και φέτος άνοδο μεγεθών της τάξης του 15%.

Η Γενική Συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, τη μείωση κεφαλαίου με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, και μετά τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχή με ισόποση επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους. Η απόφαση αυτή θα υλοποιηθεί μαζί με προηγούμενη απόφαση κεφαλαιοποίησης αποθεματικών και συνολικά η εταιρεία θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Μ.Πρωτονοταρίου

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή