Χτύπημα στη φοροδιαφυγή από 2.335 «ράμπο»

Χτύπημα στη φοροδιαφυγή ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με νέο Σώμα Ελεγκτών με αυξημένες αρμοδιότητες.

Χτύπημα στη φοροδιαφυγή από 2.335 «ράμπο»
1'

Οι 2.335 ράμπο θα έχουν άμεση πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και λοιπά περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, ώστε να «δένουν» τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και θα προχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες σε κατασχέσεις ακινήτων και κινητών αξιών, όπως για παράδειγμα καταθέσεων, μισθών ή απαιτήσεις σε χέρια τρίτων.

Η δημιουργία του νέου Σώματος θα συνοδεύεται εντός του 2012 με δραστικό περιορισμό των εφοριών, καθώς στα σχέδια του υπουργείου παραμένει η συρρίκνωσή τους από περίπου 300 σε λιγότερες από 100.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραψε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την επιλογή των Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους, όπως θα ονομάζονται.

Η στελέχωση του νέου Σώματος θα γίνει με υπαλλήλους όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης με μοριοδότηση, η οποία θα συναρτάται με την εμπειρία τους σε θέματα φορολογικών ελέγχων, το επίπεδο σπουδών, τη γνώση ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως άλλωστε και το καθεστώς της πρόσληψής τους (αν έγινε μέσω ειδικού διαγωνισμού ή μέσω ΑΣΕΠ). Έξτρα μόρια θα προκύπτουν από προσωπική συνέντευξη και γραπτό διαγωνισμό. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά την προσεχή Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή