WSJ: Σύστημα συναλλαγών σε δραχμή από δύο τράπεζες

Να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται ότι επιχείρησαν τουλάχιστον δύο τράπεζες με παγκόσμια εμβέλεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

WSJ: Σύστημα συναλλαγών σε δραχμή από δύο τράπεζες
1'

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εν μέσω επιδείνωσης της κρίσης χρέους, οι τράπεζες αυτές θέλησαν να σχεδιάσουν εφεδρικά συστήματα για συναλλαγές σε δραχμή, λιρέτα ή εσκούδο, ωστόσο το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο.

Οι υπεύθυνοι των τεχνικών τμημάτων των συγκεκριμένων τραπεζών επικοινώνησαν με τη βελγική Swift, η οποία λειτουργεί ένα δίκτυο για τις διεθνείς συναλλαγές. Οι υπεύθυνοι ζήτησαν τεχνολογική υποστήριξη καθώς και τους κωδικούς των νομισμάτων, ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης.

Η βελγική εταιρεία ωστόσο αρνήθηκε να δώσει τέτοιες πληροφορίες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι κάτι τέτοιο θα υποδαύλιζε την κερδοσκοπία και θα αποδυνάμωνε ακόμη περισσότερο την ευρωζώνη.

Επίσης, αναφέρει η Wall Street Journal, οι τράπεζες εξετάζουν όλες τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η έξοδος μίας ή περισσότερων χωρών από την ευρωζώνη, από τις δανειακές συμβάσεις μέχρι την ασφάλεια του προσωπικού τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή