Αναμονή τέλος - Σύνταξη με ένα κλικ: Τα 9 βήματα για την έκδοσή της σε μία μόλις μέρα

Ξεχάστε τις αναμονές ετών για να εκδοθεί η σύνταξη. Ο ΕΦΚΑ βάζει τέλος στην γραφειοκρατία και μέσω της πλατφόρμας e-ΕΦΚΑ, η σύνταξη θα απονέμεται σε μία μόλις μέρα!

Αναμονή τέλος - Σύνταξη με ένα κλικ: Τα 9 βήματα για την έκδοσή της σε μία μόλις μέρα
INTIME NEWS
1'

Τα... νέα ήθη θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου όποτε και σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη από τις ψηφιακές αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες από τις οποίες ξεκινά η έκδοση ψηφιακής σύνταξης είναι οι αιτήσεις λόγω θανάτου όλων των Ταμείων και λόγω γήρατος από τον ΟΓΑ που καλύπτουν σχεδόν το 45% των νέων αιτήσεων.

Το σκεπτικό όπως έχει γίνει γνωστό θα είναι απλό. Παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συνταξιοδότηση στον e-ΕΦΚΑ και αυτή θα απονέμεται σε μόλις μία μέρα. Η διαδικασία μάλιστα θα ολοκληρώνεται σε μόλις 9 βήματα.

Πριν τη συμπλήρωση της αίτησης οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μπαίνουν την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr και επιλέγουν το πεδίο «Συνταξιούχοι-ηλεκτρονική αίτηση-είσοδος στην υπηρεσία με κωδικούς Taxis».

Μετά πηγαίνουν στην κατηγορία αίτησης συνταξιοδότησης που επιθυμούν να υποβάλλουν (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας) και «κλικάρουν» την αντίστοιχη επιλογή. Με την επιλογή αυτή, εμφανίζεται η ηλεκτρονική φόρμα της αίτησης.

Δείτε τα 9 βήματα στη gallery που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Όλοι περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση - Οι δύο εκδοχές με το όπλο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή