Αλταφάζ: Η μπάλα παραμένει στο γήπεδο της Ελλάδας

Η μπάλα παραμένει στο γήπεδο της Ελλάδας, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Αλταφάζ: Η μπάλα παραμένει στο γήπεδο της Ελλάδας
1'


Ο Αλταφάζ ανέφερε ότι η ΕΕ ελπίζει σε μια ολοκληρωμένη κατάληξη από τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών ηγετών στην Ελλάδα.

«Αναζητούμε μια επιτυχημένη έκβαση της συζήτησης. Τότε η Επιτροπή θα κάνει απολογισμό, αφού η συνάντηση βγάλει κάτι ολοκληρωμένο», πρόσθεσε.

Ακόμη, δήλωσε ότι το επίκεντρο τώρα είναι στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους και για να συμφωνήσει στη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις που θα συνδέονται με το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η συνεδρίαση του Eurogroup μπορεί μόνο να λάβει χώρα μόλις υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους και το δεύτερο πακέτο των μέτρων.

Αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του Dow Jones Newswires και της Wall Street Journal ότι η ΕΚΤ έχει συμφωνήσει να ανταλλάξει τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε στη δευτερογενή αγορά πέρυσι σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας, με βάση τις συνομιλίες που λαμβάνουν ήδη χώρα.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των στελεχών της Τρόικας, δηλαδή της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το επίπεδο συνεργασίας είναι εξαιρετικό» είπε, επισημαίνοντας ότι έχουν τις ίδιες προσδοκίες για το τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή