Η MIG και η σερβική RKB, ο Μπακογιάννης και η κάνναβη και οι συγχωνεύσεις της Trastor

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η MIG και η σερβική RKB, ο Μπακογιάννης και η κάνναβη και οι συγχωνεύσεις της Trastor
4'

Η MIG και η RKB

Την απόκτηση του υπολειπόμενου 16,9% της σερβικής θυγατρικής της Robne Kuće Beograd d.o.o. (RKB) έναντι 20,5 εκατ. ευρώ καλείται να αποφασίσει στις 17 Ιανουαρίου 2022 η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Marfin Investment Group (MIG). Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται ένας κύκλος 15 ετών που ξεκίνησε το 2007, όταν και η Marfin Investment Group απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της RKB σε δημοπρασία που είχε πραγματοποιήσει τότε ο Οργανισμός Ιδιωτικοποιήσεων της Σερβίας. Η RKB, ήταν ιστορικά η μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορικών κέντρων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και διέθετε σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε ελκυστικές και κεντρικές τοποθεσίες στις μεγάλες πόλεις της Σερβίας και στο Μαυροβούνιο. Εκείνη την εποχή η MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε διαθέσει 360 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την RKB, συμπράττοντάς με τον όμιλο Verano Group, του Σέρβου επενδυτή Ράντομιρ Ζίβανιτς (ο εν λόγω επενδυτής βρέθηκε λίγα χρόνια αργότερα στο επίκεντρο σκανδάλων, στα οποία κατηγορούμενοι ήταν και Έλληνες επιχειρηματίες). Τα τελευταία χρόνια η MIG διαθέτει το 83,1% της RKB και πλέον κινείται να αποκτήσει και το υπόλοιπο 16,9% της θυγατρικής της. Αυτό θα γίνει μεταβιβάζοντάς τρία ακίνητα ιδιοκτησίας της RKB, των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται σε 20,5 εκατ. ευρώ.

Ο Μπακογιάννης και η κάνναβη

Το άκουσμα και μόνο της είδησης πως ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε άδεια για την καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αρκεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον. Η είδηση πράγματι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν επρόκειτο για τον Δήμαρχο Αθηναίων. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τον Κώστα Μπακογιάννη του Χρήστου και όχι του Παύλου, επιχειρηματία από το Αγρίνιο, που σε συνεργασία με Καναδοπολωνούς επιχειρηματίες εκκινεί μια επένδυση επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης εντός έκτασης 30,35 στρεμμάτων στο Μπούζι του Αγρινίου. Η εταιρεία Cannbion Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, του Κώστα Μπακογιάννη πήρε μόλις προ ημερών τη σχετική άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης και σύμφωνα με το φάκελο της, η συνολική επένδυση πρόκειται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό που έχει σχετικό ενδιαφέρον είναι πως τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης της Cannbion ο Πολωνός Wojciech Stanislaw Κarcinski και ο Καναδός Gabriel Wetzel φέρονται να έχουν συμμετοχές και σε άλλες εταιρείες εμπορίας κάνναβής. Παράλληλα, ο Κarcinski εμφανίζεται σε παναμέζικες εταιρείες , αλλά και μεταξύ των ιδρυτών της αποστολικής εκκλησίας Truth Tabernacle Church στο Ohsweken του Καναδά. Πολυπράγμονες επενδυτές….

Ξενοδοχεία στο σφυρί

Τρία ξενοδοχεία, το Boss Boutique Athens, το Breeze Boutique και το Delphi Art Hotel Athens, όλα ιδιοκτησίας της «Θεοδώρου Πρόπερτις Ελλάς Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» βγαίνουν μεθαύριο στο σφυρί με επισπεύδουσα την Ελληνική Τράπεζα. Το Boss Boutique Athens βρίσκεται επί των οδών Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους και είναι ένα κατάλυμα 9 ορόφων, με 108 δωμάτια. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο αυτό έχει ορισθεί στα 5,46 εκατ. ευρώ. Το Breeze Boutique Hotel βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Χαλκοκονδύλη 46 και Αριστοτέλους 2 και σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού εκτιμητή διαθέτει 70 δωμάτια. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού για το Breeze Boutique Hotel έχει οριστεί στα 3,4 εκατ. ευρώ. Τέλος, το Delphi Art Hotel Athens που βρίσκεται επί της πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου, θα βγει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς το 1,82 εκατ. ευρώ. Διαθέτει 95 κλίνες και 43 δωμάτια.

Η Trastor και οι συγχωνεύσεις

Προ ημερών καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης της Trastor Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, με τις θυγατρικές της Δωρίδα Κτηματική Ανώνυμη Εταιρεία και Σύζευξις ΜΕΠΕ, με απορρόφηση των δυο τελευταίων από την Trastor. Η Δωρίδα έχει μετοχικό κεφάλαιο 3,52 εκατ. ευρώ, ολοσχερώς καταβεβλημένο, διαιρούμενο σε 352.000 μετοχές αξίας 10 ευρώ εκάστη και η Σύζευξις έχει εταιρικό κεφάλαιο 1,14 εκατ. ευρώ, ολοσχερώς καταβεβλημένο, διαιρούμενο σε 38.000 εταιρικά μερίδια αξίας 30 ευρώ έκαστο. Σύμφωνα με την έκθεση διαπίστωσης της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων κάθε μίας εκ των απορροφώμενων, η λογιστική αξία της Δωρίδα Κτηματική Ανώνυμη Εταιρεία ανέρχεται σε ποσό στα 4 εκατ. ευρώ και η λογιστική αξία της Σύζευξις ΜΕΠΕ σε ποσό 781.315,99 ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή