Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 27.000 δολάρια

Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 27.000 δολάρια.

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 27.000 δολάρια
Pixabay
2'

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 27.245 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 530 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 64,8% από την αλλαγή του έτους.

Το πρόηγούμενο διάστημα το Bitcoin κέρδισε από την είδηση πως η Grayscale Investments LLC έλαβε το «πράσινο φως» από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για το λανσάρισμα του πρώτου Bitcoin ETF στη χώρα, κάτι το οποίο αποτελεί ορόσημο για την βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων και την πρόσβασή της σε δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων καθημερινών επενδυτών.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποδέχτηκε την έφεση της Grayscale εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) η οποία είχε αρνηθεί τη δημιουργία του ETF.

H Grayscale παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων το προϊόν το οποίο προσφέρει είναι παρόμοιο με τα bitcoin futures ETFs στα οποία η SEC έχει δώσει άδεια λειτουργίας. Σημειωτέον πως, σύμφωνα με το Bloomberg, και τα δύο περιουσιακά στοιχεία αυτά είναι στενά συνδεδεμένα, ενώ η εποπτεία των assets στη Chicago Mercantile Exchange είναι ίδια.

Η Grayscale υποστηρίζει πως η μετατροπή σε ένα ETF θα τη βοηθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια $5,7 δισ. από το trust των $16,2 δισ., διευκολύνοντας την δημιουργία και εξαργύρωση μετοχών.

Τον Ιούνιο του 2022, η SEC είχε απορρίψει το αίτημα της Grayscale, υποστηρίζοντας πως ένα ETF το οποίο βασίζεται σε bitcoin τα οποία πωλούνται σε αγορές οι οποίες δεν υπόκεινται εποπτείας, δεν είχε ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο θα αποτρέπει τις απάτες.

Η Grayscale προχώρησε σε έφεση και μήνυσε την SEC αφού η Επιτροπή είχε ήδη δώσει το «πράσινο φως» στα παρόμοια bitcoin future ETFs.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή