Nations League, Ελλάδα - Φινλανδία 3-0: Φώτη-σε στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς - Πρεμιέρα με νίκη

Nations League: Πρεμιέρα με το… δεξί έκανε η Εθνική Ελλάδας στην League B της διοργάνωσης επικρατώντας στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς 3-0 της Φινλανδίας με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη.

Εθνική Ελλάδας
Ο διεθνής φορ του Παναθηναϊκού ήταν ο πρωταγωνιστής για τη νέα εθνική του Ιβάν Γιοβάνοβιτς
INTIME SPORTS
4'

Ο διεθνής φορ του Παναθηναϊκού πιστοποίησε για μία ακόμα φορά πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, σκόραρε δις και οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην πρώτη της νίκη στον Β’ Όμιλο αλλά και στη League Β, έπειτα από τρεις παρουσίες στην League C.

Ο Φώτης Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ στο 23’ εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Χραντέτσκι, ο Κάλμαν στο 37’ «πλήγωσε» την ομάδα του με το αυτογκόλ που σημείωσε και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού «σφράγισε» τη νίκη στο 76’ με όμορφη κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι, η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον όμιλο και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 3 βαθμούς, όσους έχει και η Αγγλία που επικράτησε εκτός έδρας 2-0 της Ιρλανδίας. Μάλιστα, η τελευταία είναι η επόμενη αντίπαλη της εθνικής ομάδας, το απόγευμα της Τρίτης (10/09) στο Δουβλίνο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αρκετά… μουδιασμένη ξεκίνησε την αναμέτρηση η εθνική ομάδα. Οι Έλληνες διεθνείς προσπαθούσαν στα πρώτα λεπτά να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που η Φινλανδία έδειχνε να είναι καλύτερη στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία του Βλαχοδήμου.

Μάλιστα, στο 12ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν οι Λουντ και Καμάρα συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Άντμαν, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι της ελληνικής εστίας.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Εθνική Ελλάδας ευτύχησε να προηγηθεί, εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Χραντέτσκι. Ο τερματοφύλακας της Φινλανδίας έκανε λάθος κοντρόλ μέσα στην περιοχή, ο Φώτης Ιωαννίδης… παραμόνευε, έκλεψε τη μπάλα και σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, δεν είχαν καλές συνεργασίες στο τελευταίο… κομμάτι της επίθεσης και στο 37’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα γι’ αυτούς, εν αντιθέσει με την ελληνική ομάδα. Έπειτα από τρομερή συνεργασία των Ιωαννίδη και Τσιμίκα, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και ο Κάλμαν στην προσπάθειά του να σταματήσει την πορεία της μπάλας, την έστειλε στην εστία της ομάδας του.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, η Φινλανδία αναζήτησε τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βλαχοδήμου με στόχο τη μείωση του σκορ, αλλά στο 43’ ο Μαυροπάνος έβαλε την κόντρα στην απειλή του Κάλμαν, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Πέλκας σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

«Πάτησε» στο προβάδισμα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Ελλάδας «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την… ηρεμία από το σημαντικό προβάδισμα που είχε αποκτήσει στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, μόλις δύο λεπτά μετά τη σέντρα στην «επανάληψη» η εθνική ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Ιωαννίδης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το γυριστό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Χραντέτσκι, που στάθηκε τυχερός στην συγκεκριμένη φάση.

Οι Φινλανδοί αδυνατούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Βλαχοδήμου, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δώσει το χρίσμα του διεθνή και στον Χρήστο Ζαφείρη, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 65ο λεπτό.

Έντεκα λεπτά αργότερα, η Εθνική Ελλάδας «τελείωσε» το ματς. Ήταν το 76ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Φώτης Ιωαννίδης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Στα τελευταία λεπτά, το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, χωρίς να σημειώνεται κάποια σημαντική φάση, παρά την προσπάθεια της εθνικής ομάδας να αναζητά κι άλλα τέρματα αλλά δεν τα κατάφερε στην τελική επιλογή.

Διαιτητής: Ουρς Σνάιντερ (Ελβετία)

Κίτρινες: 50’ Κουλιεράκης, 90’ Ζαφείρης - 25’ Κόλμαν, 91’ Πέλτολα

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (67’ Ζαφείρης), Μάνταλος (67’ Σιώπης), Χατζηγιοβάνης (46’ Κωνσταντέλιας), Μπακασέτας (77’ Βαγιαννίδης), Πέλκας, Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης).

Φινλανδία (Μαρκού Κανέρβα): Χραντέσκι, Σταλ, Χόσκονεν, Ιβανόφ, Γκάλβεζ, Πελτόλα, Σούλερ (44’ λ.τρ. Νίσιλα), Άντμαν (63’ Κέσκινεν), Καμαρά, Λουντ (66’ Γιένσεν), Κόλμαν (63’ Πογιάνπαλο).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή