«Τσουρουφλίζουν» τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου

Τιμολόγια ρεύματος: Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ανακοινώσεις των παρόχων 
«Τσουρουφλίζουν» τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται οι πάροχοι να ανακοινώσουν τα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η μέση τιμή ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 13,1 λεπτά με 14,4 λεπτά/KWh από 10,97 λεπτά/KWh που είναι για τον μήνα Μάιο. Η αύξηση αυτή έγκειται στη σημαντική άνοδο της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος που καταγράφεται για τον μήνα Μάιο.

Επίσης αυξημένες αναμένεται να είναι και οι τιμές ρεύματος στα κίτρινα. Πάντως οι τιμές των πράσινων τιμολογίων τον Ιούνιο αναμένεται να είναι ακριβότερες κατά 20 % με 32% σε σχέση με αυτές του Μαΐου. Αυτή η εικόνα ενδέχεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού, Ιούλιο και Αύγουστο.

Πώς κινήθηκαν μέχρι τώρα τα πράσινα τιμολόγια

Ο Ιανουάριος για τους καταναλωτές με πράσινο τιμολόγιο στο οποίο άλλωστε συγκεντρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, ξεκίνησε με χρεώσεις από 13,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Τον Φεβρουάριο η χαμηλότερη χρέωση στο πράσινο τιμολόγιο ήταν στα 11,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα καταγράφοντας μια σημαντική πτώση σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Τον Μάρτιο για πρώτη φορά η τιμή της κιλοβατώρας έπεσε κάτω από τα 9 λεπτά με την ΕΛΙΝ να έχει το πράσινο τιμολόγιο στα 8,18 λεπτά ανά κιλοβατώρα και την Elpedison στα 9,89 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές Απριλίου διαμορφώθηκαν οριακά υψηλότερα αρχίζοντας από τα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τον Μάιο οι χαμηλότερες χρεώσεις διατηρήθηκαν κάτω από τα 10 λεπτά κινήθηκαν ωστόσο ελαφρά ανοδικά ξεκινώντας από τα 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Σήμερα στη χονδρεμπορική αγορά η Τιμή Εκκαθάρισης στην Αγορά της Επόμενης Ημέρας σκαρφάλωσε στα 90,35 ευρώ ανά μεγαβατώρα από τα 59,54 ευρώ την προηγούμενη ημέρα καταγράφοντας αύξηση κατά 51,73%. Η χαμηλότερη τιμή στη διάρκεια του 24ωρου ήταν στα 53,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και η υψηλότερη στα 164,01 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής κυριαρχούν οι ΑΠΕ με το μερίδιο να ανέρχεται στο 55,31%. Ακολουθεί το φυσικό αέριο με το μερίδιο στο 33,55% και τα υδροηλεκτρικά με 4,69%. Το μερίδιο των εισαγωγών είναι στο 2,53%.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή