Συντάξεις: Έρχεται διπλή αύξηση για τους συνταξιούχους - Πώς θα δοθεί στους δικαιούχους

Τα κριτήρια για το νέο επίδομα θα καθοριστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό και οι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024

Συντάξεις: Έρχεται διπλή αύξηση για τους συνταξιούχους - Πώς θα δοθεί στους δικαιούχους
1'

Αύξηση συντάξεων κατά 2,5% έως 3% και ενισχυμένο επίδομα προσωπικής διαφοράς (σε όσους δεν θα λάβουν αυξήσεις) θα δοθούν στους συνταξιούχους το 2025, σύμφωνα με Τα Νέα.

Πιο συγκεκριμένα, ενισχυμένο θα είναι το νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση το 2025.

Τα κριτήρια για το νέο επίδομα θα καθοριστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό και οι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος εκτιμάται για το 2025 ότι θα είναι περίπου 650.000 συνταξιούχοι από 730.550 που πήραν το επίδομα το 2024, καθώς μετά τις αυξήσεις της επόμενης χρονιάς αναμένεται ότι 80.000 συνταξιούχοι θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά ή θα μείνουν με υπόλοιπο κάτω από 10 ευρώ οπότε δεν θα δικαιούνται το επίδομα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή