Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια τον Αύγουστο

Οι καταναλωτές που επέλεξαν τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια θα πληρώσουν ναι μεν λιγότερα χρήματα αλλά όχι με μεγάλη διαφορά λόγω της αύξησης της χονδρικής τιμής του ρεύματος

Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια τον Αύγουστο
2'

Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό το ύψος της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι καταναλωτές που επέλεξαν τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια θα πληρώσουν ναι μεν λιγότερα χρήματα αλλά όχι με μεγάλη διαφορά λόγω της αύξησης της χονδρικής τιμής του ρεύματος. Παρόλα αυτά, μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τους καταναλωτές, η τιμή της κιλοβατώρας φάνηκε να σταθεροποιείται στα 150 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλές, οι καταναλωτές ανοίγουν τα κλιματιστικά με επιφύλαξη, καθώς δεν γνωρίζουν πόση επιβάρυνση θα έχουν στους λογαριασμούς ρεύματος και αν θα μπορέσουν να τους αποπληρώσουν.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης για τα νοικοκυριά με κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα. Ο μηχανισμός επιδότησης των τιμολογίων ενεργοποιείται όταν η τιμή της κιλοβατώρας κυμαίνεται από 15 έως 16 λεπτά.

Πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος

«Τον Αύγουστο, αν οι πάροχοι απορροφήσουν ξανά το 50% με 60% της αύξησης της χονδρικής, η μέση τιμή στα πράσινα τιμολόγια θα αυξηθεί από τα 16,50 στα 18,50 λεπτά. Με επιδότηση 2 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, το ίδιο νοικοκυριό θα πληρώσει 82,50 ευρώ και για τις υπόλοιπες 300 κιλοβατώρες 55,50 ευρώ, σύνολο 138 ευρώ. Το όφελος θα είναι 6 ευρώ σε σχέση με τον λογαριασμό του Ιουλίου», δήλωσε ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής, στο Mega.

Οι επιδοτήσεις ρεύματος αφορούν τα κυμαινόμενα τιμολόγια πράσινου και κίτρινου χρώματος και ισχύουν τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη κατοικία.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες με ενεργοβόρες επιχειρήσεις διαμαρτύρονται ότι μένουν εκτός επιδοτήσεων, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, της αρτοποιίας, και της ζαχαροπλαστικής.

Τέλος, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των κοινοχρήστων, καθώς πολλοί επιβαρύνονται υπερβολικά, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ανελκυστήρες, κλειστά γκαράζ, κ.ά., ενώ άλλοι δεν πληρώνουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή