Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την απόσυρση Μπάιντεν

Οι traders παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ 

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την απόσυρση Μπάιντεν
1'

Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, στον απόηχο της είδησης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,5% με μόνο τους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου, ταξιδιών και αναψυχής, λιανικής και ασφάλισης σε αρνητικό έδαφος.

Οι traders παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ αφού ο Μπάιντεν αποχώρησε από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και ενέκρινε την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η κίνηση ήταν γενικά αναμενόμενη μετά την κακή εμφάνιση του Μπάιντεν στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ και εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν την αυξανόμενη πιθανότητα νίκης στις εκλογές από τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 κινούνται ανοδικά, αφού ο παγκόσμιος δείκτης – βαρόμετρο υπέστη τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Απρίλιο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές έφυγαν από μετοχές της υψηλής κεφαλιοποίησης και κατευθύνθηκαν σε χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:29ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά