Στο μάτι του κυκλώνα Louis Vuitton, Gucci, Prada – Στα τάρταρα οι μετοχές

Οι μετοχές του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο κατέγραψαν πτώση περισσότερο από 5% στα 650 ευρώ ανά μετοχή, με την χρηματιστηριακή του αξία να μειώνεται στα 323 δισ. ευρώ και το τίτλο να σημειώνει απώλειες της τάξης του 9% φέτος

Στο μάτι του κυκλώνα Louis Vuitton, Gucci, Prada – Στα τάρταρα οι μετοχές
2'

Η LVMH οδήγησε σε ξεπούλημα των παγκόσμιων μετοχών πολυτελείας την Τετάρτη, αφού η βιομηχανία ανέφερε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες για σαμπάνια και τσάντες.

Οι μετοχές του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο κατέγραψαν πτώση περισσότερο από 5% στα 650 ευρώ ανά μετοχή, με την χρηματιστηριακή του αξία να μειώνεται στα 323 δισ. ευρώ και το τίτλο να σημειώνει απώλειες της τάξης του 9% φέτος.

Άλλες μετοχές πολυτελείας υποχώρησαν επίσης καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη ζήτηση από τους Κινέζους καταναλωτές και τις προοπτικές για έναν κλάδο που επιβραδύνεται μετά από αρκετά χρόνια ρεκόρ ανάπτυξης.

Η Hermès και η Brunello Cucinelli σημείωσαν πτώση 2,2%, ενώ η Kering, ιδιοκτήτρια της Gucci, σημείωσε πτώση 3,7%. Η Richemont, ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου Cartier, σημείωσε πτώση 2,35 και η Prada -5,5%.

Τα έσοδα της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελείας στον κόσμο και ιδιοκτήτρια των Louis Vuitton, Dior και Tiffany, αυξήθηκαν 1% σε οργανική βάση στα 20,98 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως τον Ιούνιο. κάτω από τις προσδοκίες για άνοδο 3%.

Οι πωλήσεις στην Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, στην οποία κυριαρχεί η Κίνα, μειώθηκαν κατά 14% το δεύτερο τρίμηνο, εντείνοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση πολυτελείας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αν και οι πλούσιοι Κινέζοι αγοραστές συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να ψωνίσουν, ιδίως στην Ιαπωνία.

«Αντιμετωπίζουμε αυξημένες οικονομικές συναλλαγές το δεύτερο εξάμηνο του έτους, κάτι που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε ισχυρότερη ανάπτυξη», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Jean-Jacques Guiony, σημειώνοντας την αύξηση των δαπανών από Κινέζους πελάτες που ψωνίζουν παγκοσμίως.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:24ME TO N & ME TO Σ

Ρε άντε… δεξιωθείτε!