Επιχειρήσεις: Διαμαρτύρονται και τα ξενοδοχεία για την ιλιγγιώδη αύξηση του ενεργειακού κόστους

Μεγάλο το πρόβλημα και σε κάθε μικρή οικογενειακή επιχείρηση από την αύξηση του κόστους ενέργειας 

Σουβλάκι
ΑΜΠΕ
1'

Την ώρα που η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και ζήτησε έκτακτο τέλος από τους ηλεκτροπαραγωγούς για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου για τους οικιακούς καταναλωτές με 10 ευρώ ανά κιλοβατώρα, το πρόβλημα για την ιλιγγιώδη αύξηση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις παραμένει, παρά τις όποιες εκπτώσεις κάνουν από μόνοι τους οι πάροχοι.

Η κυβέρνηση με τροπολογία δίνει τη δυνατότητα να επεκταθεί το θέμα της έκτακτης εισφοράς των ηλεκτροπαραγωγών πάροχων για τρεις μήνες, εφόσον υπάρξουν δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας. Όμως, μέχρι στιγμής η αύξηση της χονδρεμπορικής ρεύματος που δυναμιτίζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων φτάνει έως και 40%.

Η τροπολογία που κατατέθηκε αφορά μόνο στους οικιακούς καταναλωτές πράσινων και κίτρινων τιμολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτυρήθηκαν και οι ξενοδόχοι για το θέμα του ενεργειακού κόστους, ενώ και άλλοι επαγγελματίες επιμένουν πως η κυβέρνηση τους άφησε εκτεθειμένους, αφού δεν υπήρξε μέτρο ελάφρυνσης για την κατανάλωση.

Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από πολλές πλευρές και στη Βουλή, αλλά ανοίγει διάφορα ζητήματα και για τους επαγγελματίες αλλά και για τους εργαζόμενους, που εργάζονται σε μαγαζιά – καμίνια, τα οποία δεν μπορούν να ανοίξουν όλες τις ώρες τα κλιματιστικά γιατί ανεβαίνει υπέρμετρα το κόστος λειτουργίας.

Το πρόβλημα της υψηλής ενεργειακής ζήτησης λόγω και των θερμοκρασιών του καλοκαιριού επιδεινώνεται. Το γεγονός αυτό τινάζει στον αέρα ακόμη και ταβερνάκια και τα σουβλατζίδικα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην κουζίνα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή