Τόκιο - Χρηματιστήριο: Ανέκαψαν οι μετοχές μετά τη χειρότερη κατάρρευση στην ιστορία τους

Οι τράπεζες κέρδισαν 7%, μετά την πτώση 17% τη Δευτέρα ενώ οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σημείωσαν άλμα άνω των 18 μονάδων

Τόκιο - Χρηματιστήριο: Ανέκαψαν οι μετοχές μετά τη χειρότερη κατάρρευση στην ιστορία τους
Associated Press
1'

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο μετά τη χθεσινή «βουτιά», όταν και οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές από το Τόκιο μέχρι τη Νέα Υόρκη κατέρρευσαν.

Οι δείκτες Nikkei 225 Stock Average και Topix ανέκαμψαν περισσότερο από 10%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2008, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας και οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν άνοδο μετά την πτώση του γεν κατά περίπου 1% έναντι του δολαρίου.

Οι τράπεζες κέρδισαν 7%, μετά την πτώση 17% τη Δευτέρα ενώ οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σημείωσαν άλμα άνω των 18 μονάδων.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο άνω του 3%. Οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν, ενώ εκείνες στην Κίνα ήταν συγκρατημένες. Τα πρώτα θετικά σημάδια δείχνουν ότι οι επενδυτές παίρνουν ανάσα μετά από μια δραματική ημέρα κατά την οποία ο «δείκτης φόβου» της Wall Street - ο VIX - κατέγραψε κάποια στιγμή αύξηση ρεκόρ σε στοιχεία που ανάγονται στο 1990.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή