Στις 18 φθηνότερες μεταξύ 33 χωρών η Ελλάδα στο ρεύμα

Παραμένει χαμηλή η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ - Περίπου 10 δις ευρώ έχει δώσει η κυβέρνηση για επιδοτήσεις από το 2021 μέχρι σήμερα στο ηλεκτρικό ρεύμα  

φως
PIXABAY
1'

Σταθερά κάτω από αρκετά ηλεκτρικά τιμολόγια άλλων χωρών της ΕΕ παραμένει το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρά τις αυξήσεις στη λιανική εμπορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα, παραμένει στο 29% παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στη χονδρεμπορική έναντι 45% στις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί σε επιδοτήσεις ρεύματος, ποσά κοντά στα 10 δις ευρώ, από το 2021 μέχρι σήμερα.

Η μείωση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας των οικιακών καταναλωτών ανέρχεται κοντά στο 1,8% όταν στην Κοινότητα έχουν αυξηθεί οι τιμές κατά 2%.

Πιο χαμηλές τιμές σε Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία και στη Σερβία

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Απογευματινή, ο μέσος όρος χρεώσεων για τις ευρωπαϊκές χώρες των 27, ήταν στα 24,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πιο χαμηλές τιμές γενικότερα είχαν η Νορβηγία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία και η Σερβία.

Αντίθετα, πιο ακριβή είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία που κυμαίνεται πάνω από 39 λεπτά, η Τσεχία με πάνω από 37, η Ιρλανδία με πάνω από 36 λεπτά, η Κύπρος με 35, το Βέλγιο με 32 λεπτά κ.ά.

Πάντως, με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, εκτός επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος του Αυγούστου μένουν ορισμένοι οικιακοί καταναλωτές, που έχουν μεικτά κίτρινα τιμολόγια. Αυτό σημαίνει πως όσοι είχαν χαμηλές χρεώσεις από τους παραγωγούς ενέργειας κάτω από 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα δεν πρόκειται να λάβουν επιδότηση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή