Τέσσερις ανατροπές στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Οι βασικότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Τέσσερις ανατροπές στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
2'

Τέσσερις αλλαγές για πιο γρήγορες προσλήψεις και διαδικασίες διορισμού στο Δημόσιο επιδιώκει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται από τη Δευτέρα το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Πιο αναλυτικά, οι βασικότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο είναι:

  • Μόρια εντοπιότητας: Τα μόρια της εντοπιότητας αυξάνονται στα 40 από τα 20 για τους μόνιμους κατοίκους των νησιωτικών δήμων ανεξαρτήτως πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, με εξαίρεση τους δήμους της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μικρών ηπειρωτικών και μικρών ορεινών δήμων, καθώς και των δήμων που υπάγονται στην έννοια των ορεινών δήμων του άρθρου 2Β του ν.3852/2010 (Α'87) εφόσον έχουν πληθυσμό έως 25.000 κατοίκους.
  • Αιτήσεις εποχικών: Μία από τις καινοτομίες που εισάγει το νομοσχέδιο αφορά τις αιτήσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι οποίες θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.
  • Για τις θέσεις του 2025: Δεκτό έκανε το υπουργείο το αίτημα των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού για την απορρόφησή τους σε θέσεις που θα προκύψουν από τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2025.
  • Πέναλτι αποκλεισμού: Ποινή αποκλεισμού τριών χρόνων σε όσους δεν αποδεχθούν τον διορισμό τους, αλλά και σε όσους παραιτηθούν τον πρώτο χρόνο, προβλέπει το νομοσχέδιο, επιβεβαιώντας το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή