Χατζηδάκης για νέα μέτρα: «Αν δώσουμε περισσότερα, θα επιστρέψουμε στο σημείο – μηδέν»

«Η κυβέρνηση βλέπει το πρόβλημα και με ειλικρίνεια λέμε ότι από εδώ και πέρα, το φαινόμενο διεθνώς είναι σε μία αποκλιμάκωση αλλά εξακολουθούμε να το παρακολουθούμε», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας για την ακρίβεια. Τι ανέφερε για τα νέα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών.

Χατζηδάκης για νέα μέτρα: «Αν δώσουμε περισσότερα, θα επιστρέψουμε στο σημείο – μηδέν»
INTIME.
1'

Μερικές ώρες μετά την εξειδίκευση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στάθηκε στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει Υπουργός Οικονομικών και κυβέρνηση που δεν θέλει να δίνει ολοένα και περισσότερα. Όμως, πρέπει να μην παρεκκλίνουμε από τη δημοσιονομική ισορροπία και τον ευρωπαϊκό κανονισμό, αλλά και να μην ξεχνάμε τις υποχρεώσεις μας», σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Δεν θέλουμε να λέμε και να κάνουμε πράγματα, για τα οποία θα ντρεπόμαστε αύριο – μεθαύριο», επανέλαβε μεταξύ άλλων. Για το ζήτημα της ακρίβειας, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση βλέπει το πρόβλημα και με ειλικρίνεια, αναφέρουμε ότι από εδώ και πέρα, το φαινόμενο διεθνώς είναι σε μία αποκλιμάκωση. Ωστόσο, εξακολουθούμε να το παρακολουθούμε».

«Πράγματι, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληρώσει την κρίση. Από πέρυσι, “ξεπάγωσαν” οι αυξήσεις και αυτές θα συνεχισθούν. Προφανώς η αύξηση στα νυχτερινά των αστυνομικών δεν είναι σημαντική, αλλά μία χειρονομία της κυβέρνησης. Θα πρέπει να συνδυασθεί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αφορά κι αυτούς, αλλά και τη γενικότερη αύξηση που θα δοθεί στους δημόσιους υπαλλήλους», επεσήμανε ακόμη.

«Δεν τελειώνουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης με αυτά που ανακοινώσαμε σήμερα, υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια. Βλέπουμε τη συνεισφορά, ειδικά των ενστόλων, στην πατρίδα. Αυτή η ομάδα αξίζει την προσοχή μας και είναι κατεύθυνση του Πρωθυπουργού να εξαντλούμε πάντα τα περιθώρια που υπάρχουν», τόνισε επιπλέον.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή