Κώστας Τσουκαλάς: Ανατροπές σε επίδομα ανεργίας και τεκμαρτό εισόδημα - Τι δεν ακούσαμε από τη ΔΕΘ

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε στην κάμερα του Newsbomb.gr τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, εστιάζοντας στο επίδομα ανεργίας, το τεκμαρτό εισόδημα και τα μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν, ενώ εξέφρασε προβληματισμούς για τις επιπτώσεις στους νέους ανέργους και την έλλειψη παροχών για συνταξιούχους.

Κώστας Τσουκαλάς: Ανατροπές σε επίδομα ανεργίας και τεκμαρτό εισόδημα - Τι δεν ακούσαμε από τη ΔΕΘ
2'

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr, σχολίασε τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, σχετικά με τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, το τεκμαρτό εισόδημα των επαγγελματιών, καθώς και τα μέτρα που αναμένονταν αλλά δεν ανακοινώθηκαν.

Ο Κώστας Τσουκαλάς αναφέρθηκε στις επικείμενες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, τονίζοντας ότι «ένα μέρος του επιδόματος θα είναι πλέον σταθερό και θα χορηγείται σε όλους».

Εξήγησε ότι για όσους βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως οι 50άρηδες που χάνουν τη δουλειά τους μετά από πολλά χρόνια εργασίας, θα υπάρξουν επιπλέον παροχές ώστε να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες τους. «Αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των απωλειών που προκύπτουν από τον τρόπο που έχουν δομήσει τη ζωή τους», σημείωσε.

Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα για τους νεότερους ανέργους. Ο Κώστας Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι νέοι άνεργοι θα λάβουν τουλάχιστον τα ίδια επιδόματα με τώρα ή αν θα υπάρξουν μειώσεις. «Αυτό περιμένουμε να απαντήσει το υπουργείο Εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το τεκμαρτό εισόδημα, ο εργατολόγος επεσήμανε ότι «μειώνεται, και σε ορισμένες περιοχές, όπως χωριά και κωμοπόλεις, θα εξαιρεθούν από τον τεκμαρτό φόρο». Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν ανακοινώθηκαν άλλα μέτρα που είχαν αναμενόταν, όπως η δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος. Επίσης, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

Προβληματισμοί που προκάλεσαν οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξει «δημοσιονομικός χώρος» για την εφαρμογή νέων μέτρων, ειδικά στον τομέα της στέγασης. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι εξαγγελίες «ήταν φτωχές όσον αφορά τις παροχές», και παρότι μπορούν να συνεισφέρουν στην οικονομία, αυτό θα γίνει μόνο σε βάθος χρόνου.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και διευκολύνουν τις επιχειρήσεις», ωστόσο χρειάζεται να διασαφηνιστεί από που θα προέλθουν οι πόροι που θα αφαιρεθούν για να εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή