Σπίτι μου 2: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρόγραμμα – Οι προϋποθέσεις

Η αναλυτική ανάρτηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2».
INTIME NEWS

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος «Σπίτι μου 2» ανακοινώθηκαν χθές από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά την διάρεκια συνέντευξης τύπου με σκοπό την εξειδίκευση των μέτρων που ανήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πλέον το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες έως και 50 ετών.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη, μετά το τέλος των δύο κύκλων του προγράμματος, «πάνω από 30.000 άτομα και ζευγάρια θα έχουν βρει στέγη και δεν θα είναι πλέον στο ενοίκιο, αλλά στο δικό τους σπίτι».

Στο νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», διευρύνονται τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ή ζευγάρια από 25 έως 50 ετών με εισόδημα έως 20.000€ για άγαμους, έως 28.000€ για ζευγάρια + 4.000€ ανά παιδί, έως 31.000€ για μονογονεϊκή οικογένεια και 5.000€ επιπλέον για κάθε παιδί.

«Σπίτι μου 2»: Όροι και δάνειο

Το 50% του δανείου θα είναι άτομο από το ταμείο Ανάκαμψης ενώ το άλλο 50% θα δοθεί με χαμηλό επιτόκιο μεσοσταθμικά. Για του τρίτεκνους και τους πολύτεκνους το 75% θα δοθεί από το ταμείο Ανάκαμψης και θα είναι άτοκο και το 25% με επιτόκιο.
Το δάνειο θα ανέρχεται έως 190.000 ευρώ και θα αφορά σε συμβόλαια έως 250.000 ευρώ. Το ακίνητο θα πρέπει να είναι έως 150 τ.μ. και κατασκευής έως και το 2007.
Η διάρκεια του δανείου θα είναι από 3 έως 30 έτη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πού θα κυμανθεί το μεσοσταθμικό επιτόκιο ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι θα είναι κάτω από 2%.

2,4 δισεκατομμυρια ευρώ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, ο συνολικός προϋπολογισμός για τα προγράμματα «Σπίτι μου 2» και «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ (1,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 1,1 δισ. ευρώ από τραπεζικά κεφάλαια).

Ως προς το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», η κ. Ζαχαράκη γνωστοποίησε πως αυξάνεται η επιδότηση στο 60%, καθώς και το επιτρεπόμενο ποσό της ανακαίνισης σε περισσότερα από 13.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, το 75% είναι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και το 25% πόροι Τραπεζικών Ιδρυμάτων. Είναι ανοιχτό σε όλα τα φυσικά πρόσωπα – ιδιοκτήτες κατοικίας (κύριας ή δευτερεύουσας).

Σχετικές ειδήσεις