Χατζηδάκης: «Μέσα στο έτος, θα πληρώσουμε χρέη από το πρώτο μνημόνιο ύψους 8 δισ. ευρώ»

Ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «το 2028, η ελληνική οικονομία θα έχει ανέβει πολλά σκαλιά σε σύγκριση με τη σημερινή εποχή».

Χατζηδάκης: «Μέσα στο έτος, θα πληρώσουμε χρέη από το πρώτο μνημόνιο ύψους 8 δισ. ευρώ»
INTIME.
1'

Σημαντική μέρα (30/09) ήταν η σημερινή, αφού στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάσθηκε –μεταξύ άλλων παρεμβάσεων– το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο για το διάστημα 2025 – 2028 από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού, όπως προβλέπεται και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, η μείωση του δείκτη χρέους αλλά και η διαμόρφωση του ελλείμματος αρκετά κάτω από τους κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους. Ορισμένα μέτρα αφορούν και το στεγαστικό αλλά και το δημογραφικό, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι προβλέψεις στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο είναι συντηρητικές, θα πάμε καλύτερα», σημείωσε ο κ. Υπουργός μερικές ώρες αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ, γνωστοποίησε πως για εφέτος προβλέπεται η αποπληρωμή χρεών από την περίοδο του πρώτου μνημονίου, ύψους 8 δισ. ευρώ.

«Το 2028, η ελληνική οικονομία θα έχει ανέβει πολλά σκαλιά σε σύγκριση με τη σημερινή εποχή. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Δηλαδή, κατώτατος μισθός ύψους 950€ και μέσος μισθός στα 1.500€ το 2027, όπως είχε δεσμευθεί πέρυσι και ο Πρωθυπουργός», επεσήμανε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή