Παραμένει διοικητής της ΑΑΔΕ ο Γιώργος Πιτσιλής

Θα προβλέπεται η δυνατότητα για δεύτερη ανανέωση της θητείας του διοικητή της ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής
INTIME NEWS
1'

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθώς και ότι θα δοθεί η δυνατότητα στην ΑΑΔΕ για προσλήψεις διευθυντών και γενικών διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, όπως έγινε στον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικότερα για τη νέα δομή της ΑΑΔΕ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η ΑΑΔΕ είναι ένα βήμα μπροστά. «Ας θυμηθούμε ποια ήταν η εικόνα των πραγμάτων πριν από οκτώ χρόνια και ποια είναι σήμερα», τόνισε, αποδίδοντας τα εύσημα στον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Θα υπάρξει μια ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ του διοικητή και του συμβουλίου διοίκησης, είπε ο κ. Χατζηδάκης. Τα ζητήματα καθημερινής λειτουργίας περνούν στη διοίκηση και φεύγουν από τις αρμοδιότητες του συμβουλίου, οι οποίες γίνονται πιο θεσμικές, με κύριο άξονα την αξιολόγηση του έργου του διοικητή και των υποδιοικητών, με τη σύνταξη ετήσιων εκθέσεων που θα αποστέλλονται στη Βουλή.

Θα προβλέπεται η δυνατότητα για δεύτερη ανανέωση της θητείας του διοικητή, με κρίση - φυσικά - από το συμβούλιο διοίκησης.

Θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Θα δημιουργηθούν τρεις θέσεις υποδιοικητών στην ΑΑΔΕ, μεταξύ άλλων και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αρχής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή