Αγοραστική τρέλα για χρυσό - Ρεκόρ όλων των εποχών για την τιμή

Ο χρυσός spot διαπραγματεύεται πάνω από τα 2.700 δολάρια ανά ουγγιά και σημειώνει άνοδο 2% αυτήν την εβδομάδα

Αγοραστική τρέλα για χρυσό - Ρεκόρ όλων των εποχών για την τιμή
2'

Ο χρυσός ξεπέρασε το επίπεδο των 2.700 δολαρίων ανά ουγγιά για πρώτη φορά, καθώς οι εκλογές στις ΗΠΑ και οι συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή αύξησαν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, ενώ ένα χαλαρότερο περιβάλλον νομισματικής πολιτικής προσφέρει επίσης στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.

Ο χρυσός spot διαπραγματεύεται πάνω από τα 2.700 δολάρια ανά ουγγιά και σημειώνει άνοδο 2% αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός θα μπορούσε να συγκεντρώσει περαιτέρω αγοραστικό ενδιαφέρον δεδομένης της ρευστότητας των εκλογικών εξελίξεων στις ΗΠΑ και των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής του OCBC FX Christopher Wong.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι θα κλιμακώσει τον πόλεμο με το Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ. Eν τω μεταξύ λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικανός πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μάχονται να κερδίσουν την υποστήριξη όσων περισσότερων ψηφοφόρων μπορούν.

«Ο χρυσός γύρισε την πλάτη στο αυξανόμενο δολάριο και κάνει ράλι με κάθε ευκαιρία. Είναι απλώς σε ανοδική τροχιά, η οποία δεν δείχνει σημάδια εξάντλησης», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Tα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καταδεικνύουν βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, κάτι που επηρέασε θετικά το δολάριο Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να βλέπουν πιθανότητες 90% για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα τον Νοέμβριο. Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια για τρίτη φορά φέτος

Ο χρυσός θα συνεχίσει να έχει καλές επιδόσεις μακροπρόθεσμα, ωφελούμενος από την εύθραυστη δημοσιονομική εικόνα που παρουσιάζουν πολλές δυτικές χώρες και την παγκόσμια επιθυμία για επενδύσεις σε ασφαλή assets, δήλωσε ο Ryan McIntyre, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στη Sprott Asset Management.

Οι εκπρόσωποι της ετήσιας συγκέντρωσης του London Bullion Market Association προέβλεψαν ότι ο χρυσός θα αυξηθεί στα 2.941 δολάρια τους επόμενους 12 μήνες και το ασήμι στα 45 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή