Οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων στο Παρίσι

Στο Παρίσι συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, σε συνέχεια των προσπαθειών εξεύρεσης κοινού τόπου, πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνάντηση, σχολίασε πως «θέλουμε να συνεργαστούμε με τη Γερμανία», ερωτώμενος για την πίεση που δέχονται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος τη Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Αύριο θα υπάρξει μία πολύ σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ και απόψε θα δεχθώ τους υπουργούς Οικονομικών: τον κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία, τον κ. Μόντι από την Ιταλία, τον κ. ντε Γκίντος ή τον κ. Γκρίλι από την Ισπανία μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο», δήλωσε. «Βρισκόμαστε σε μία ενεργητική φάση προετοιμασίας της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής», προσέθεσε.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει τη λήψη μέτρων αμοιβαιοποίησης του χρέους, την εισαγωγή εγγυήσεων των τραπεζικών καταθέσεων και μέτρων προώθησης της χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία για μεγαλύτερη πολιτική ολοκλήρωση πριν από οποιοδήποτε άλλο βήμα.