Κορκίδης: «Βιώσιμο φορολογικό σύστημα και όχι φοροεπιδρομή»

Την ελπίδα του ότι η Ελλάδα σύντομα θα καταφέρει να αναπτυχθεί πραγματικά και να αυξήσει τις εξαγωγές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, κατά την ομιλία του σε συνέδριο στην Αθήνα με θέμα «Εξαγωγές εφαλτήριο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση».

Κορκίδης: «Βιώσιμο φορολογικό σύστημα και όχι φοροεπιδρομή»
1'

Συμπλήρωσε ότι οι εξαγωγές των αδιάθετων υπολοίπων δεν μπορεί να λογίζονται ως εξαγωγική ανάπτυξη και συμπλήρωσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η βελτίωση των όρων διεθνοποίησης της αγοράς.

Στη συνέχεια ανέφερε τα προβλήματα γραφειοκρατίας στην χώρα που ανακόπτει τις εξαγωγές. Ενδεικτικά, ο χρόνος διεκπεραίωσης είναι 20 ημέρες στην Ελλάδα αντί 12 ημέρες στην ΕΕ, τα συνοδευτικά έγγραφα είναι 5 στην ελληνική περίπτωση και 4 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όσον αφορά τις εισαγωγές, το μέσο κόστος εισαγωγών είναι 1266 δολάρια στην Ελλάδα και 1098 δολάρια στην ΕΕ, ο χρόνος διεκπεραίωσης 25 ημέρες στην Ελλάδα έναντι 12 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, 6 ημέρες με 5 σε ευρωπαϊκό επίπεδο έξοδα εκτελωνισμού 40 ευρώ στην Ελλάδα και 7 ευρώ στην ΕΕ.

«Αυτό που χρειαζόμαστε ως Έλληνες επιχειρηματίες για να ανοιχτούμε και σε άλλες αγορές είναι μέτρα φιλικά και όχι στραγγαλισμού», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή