Στην Πορτογαλία η Άνγκελα Μέρκελ

Με μαύρα πανιά πάνω σε αγάλματα και μπαλκόνια, καθώς και με διαδηλώσεις υποδέχονται σήμερα οι Πορτογάλοι την Γερμανίδα Καγκελάριο

Στην Πορτογαλία η Άνγκελα Μέρκελ
1'

«Η Πορτογαλία πενθεί». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα για τους Πορτογάλους, την ημέρα της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Η πλατεία Ρόσιο στο κέντρο της Λισαβόνας είναι η πλατεία στην οποία γίνονται παραδοσιακά οι συγκεντρώσεις. Στο Μεσαίωνα εκεί κρεμούσαν τους αιρετικούς, σήμερα τα συνδικάτα διοργανώνουν τις συγκεντρώσεις τους, το ίδιο και οι αγανακτισμένοι της Πορτογαλίας.

Ένα μαύρο πανί καλύπτει αυτές τις μέρες το άγαλμα του βασιλιά, ανεμίζοντας στον φθινοπωρινό αέρα. Μια ομάδα Πορτογάλων ακτιβιστών κάλεσε τον κόσμο να καλύψει με μαύρα πανιά αγάλματα, μπαλκόνια προσόψεις σπιτιών.

Η καγκελάριος Μέρκελ για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση επισκέπτεται την Πορτογαλία και συναντιέται με τον Πρόεδρο Καβάκο Σίλβα και τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί στην Μπελέμ με Πορτογάλους και Γερμανούς επιχειρηματίες. Περίπου 100 επιχειρηματίες συνοδεύουν την καγκελάριο Μέρκελ στο ταξίδι της στη Λισαβόνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή