Πάνω από 100.000 αιτήσεις για 10.000 θέσεις εργασίας στους δήμους

Πάνω από 100.000 άνεργοι υπέβαλαν αίτηση για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης διάρκειας, σε δήμους και περιφέρειες, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Πάνω από 100.000 αιτήσεις για 10.000 θέσεις εργασίας στους δήμους
1'

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού, εξέφρασαν ενδιαφέρον περίπου 10 άτομα για κάθε μία από τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό το γεγονός, το οποίο δεν είναι βεβαίως πρωτόγνωρο, δείχνει πόση μεγάλη ανάγκη υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για εργασία, καθώς η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα-ρεκόρ.

Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης.

Στόχος της διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος του μήνα, ώστε να τοποθετηθούν οι δικαιούχοι στις δουλειές τους, το αργότερο έως τις 5 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους που είναι τελειόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ). Ο μισθός είναι 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και 490 ευρώ για τους ανέργους άνω των 25 ετών.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρύξει άλλες 30.000 θέσεις απασχόλησης για ανέργους κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), αλλά και κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΕ).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή