DW: Ελληνικά φρούτα και λαχανικά στο Βερολίνο

Περισσότεροι από 2.600 εκθέτες από 84 χώρες έχουν έρθει στο Βερολίνο στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης για φρέσκα φρούτα και λαχανικά Fruit Logistica (5 έως 7 Φεβρουαρίου).

DW: Ελληνικά φρούτα και λαχανικά στο Βερολίνο
1'

Περίπου 58.000 έμποροι αναμένεται να επισκεφτούν τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση στο είδος της. Οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία τόσο να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους απ΄ όλο το φάσμα του κλάδου των φρέσκων προϊόντων, όσο και να αποκτήσουν μια εικόνα πάνω στις τελευταίες τάσεις στην παγκόσμια αγορά οπωροκηπευτικών.

Ο καθένας τους εύχεται βέβαια ότι θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε επιχειρηματικές συμφωνίες. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο της Fruit Logistica, υποστηρίζει ο Γιώργος Φραγκίστας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών. «Η έκθεση είναι καταρχήν το ετήσιο γεγονός του κλάδου. Είναι ο τόπος συγκέντρωσης όλων των παικτών, δηλαδή προμηθευτών, παραγωγών και αλυσίδων σουπερμάρκετ μια φορά το χρόνο. Άρα, η μη παρουσία θα ήταν πρόβλημα», αναφέρει ο Γ. Φραγκίστας .

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή