ΟΑΕΕ: Ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ικανότητα σε οφειλέτες

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται στο εξής η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και τα προστατευόμενα μέλη τους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον Οργανισμό.

ΟΑΕΕ: Ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ικανότητα σε οφειλέτες
1'

Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, Ν.4254/2014, με την οποία διασφαλίζεται κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης, των ανασφάλιστων πολιτών. Ο ίδιος νόμος προβλέπει, ότι δικαιούνται παροχές ασθενείας σε είδος έως 28.2.201, όσοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ διέκοψαν ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη, 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωση του ΟΑΕΕ, αναφέρεται, με τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας με ηλεκτρονικό τρόπο, εξασφαλίζεται η ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ασφάλεια των δεδομένων, η ουσιαστική παρακολούθηση της υλοποίησης του νόμου.

Επισημαίνεται επίσης, ότι είναι υποχρεωτική η εκκαθάριση της δήλωσης για εισοδήματα του 2013.

Διαβάστε επίσης:

Σύνταξη από τα 57 για 13 κατηγορίες ασφαλισμένων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή