Σε χαμηλό διετίας το ευρώ

Το ευρώ βρίσκεται σε χαμηλό διετίας την τελευταία εβδομάδα του έτους λόγω της ελληνική προεδρική εκλογής.

Σε χαμηλό διετίας το ευρώ
1'

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει μια δύσκολη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, που θα αποφασίσει αν η χώρα πάει σε πρόωρες εκλογές. Αυτό θα μπορούσε να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να εκτροχιάσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Jens Weidmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο πρόεδρος της Bundesbank, δήλωσε την Κυριακή ότι η ανάπτυξη στη Γερμανία θα μπορούσε να είναι καλύτερη από ό, τι αναμένεται το επόμενο έτος, και ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι τόσο κακή όσο πολλοί πιστεύουν.

Ο Weidmann είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος της ποσοτικής χαλάρωσης, που ορισμένοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι είναι η τελευταία λύση της ΕΚΤ να αναζωογονήσει την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Πάντως, πολλοί επενδυτές κλείνουν τις θέσεις τους αυτή την εβδομάδα στην οποία ανακοινώνονται και τα στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας μεταξύ των οποίων οι τελικές εκθέσεις , οι τιμές των κατοικιών και οι αιτήσεις ανεργίας.

Την Τρίτη, αναμένεται και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, ο οποίος μετά από υποχώρηση αναμένεται να βελτιωθεί.

Τα δεδομένα είναι πιθανό να οδηγήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να εξετάσει τον τερματισμό της πολιτικής μηδενικού επιτοκίου στα μέσα του 2015, σε αντίθεση με τις νεκρές οικονομίες της ζώνης του ευρώ και την Ιαπωνία, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι πιθανό να συνεχίσουν τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή