Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ όσον αφορά την επανεκλογή του στην προεδρία του Eurogroup, σημειώνοντας ότι διαθέτει "ευρεία υποστήριξη" στους κόλπους της ευρωζώνης.
Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup
1'

«Τους τελευταίους μήνες μίλησα με πολλά πρόσωπα στην Ευρώπη και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη», είπε ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας. Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε εξάλλου ότι σήμερα υπέβαλε επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup, την ίδια ημέρα δηλαδή που ξεκινά η υποβολή υποψηφιοτήτων.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία, διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον Λουξεμβούργιο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Ιανουάριο του 2013. Η πρώτη θητεία του λήγει τον Ιούλιο.

Ως κυριότερος αντίπαλός του εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος ο οποίος στηρίζεται από το Βερολίνο. «Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει πει ότι θα στήριζε έναν Ισπανό υποψήφιο, αν υπήρχε, όμως αυτοί που αποφασίζουν είναι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης», σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ. «Δεν θα πω ποιες χώρες υποσχέθηκαν να με στηρίξουν, εναπόκειται σ' αυτές να το πουν (δημοσίως) ή όχι», κατέληξε, υπενθυμίζοντας ότι η ψηφοφορία είναι μυστική.

Ως πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της για την εξεύρεση μιας λύσης στην ελληνική κρίση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή