ΕΟΤ: 5,5 εκατ. ευρώ ζημιά

Ζημιά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ φέρνει στο φως της δημοσιότητας πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας...

Ζημιά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ φέρνει στο φως της δημοσιότητας πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το διάστημα 2006-2009.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» ο ΕΟΤ είχε μετατραπεί στο ανωτέρω διάστημα σε γραφείο ταξιδίων για ημετέρους, με τα στελέχη του να μοιράζουν σε φίλους και γνωστούς χιλιάδες δελτία κοινωνικού τουρισµού κάθε χρόνο, πέραν αυτών που διανέµονταν νοµίµως βάσει συγκεκριµένων κριτηρίων µέσω των ΚΕΠ.

Από το πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών που έστειλε στον Εισαγγελέα Εφετών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, προκύπτει ότι από τα επιπλέον δελτία που µοιράστηκαν «κάτω από το τραπέζι» από το 2006 έως το 2009, η ζημιά ανήλθε σε 5,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του ΕΟΤ εξαιτίας της διανοµής αυτών των δελτίων υπολογίζονται σε 17 εκατ. ευρώ!

Το ίδιο πόρισµα διαβιβάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισµό στους υπολόγους των ποσών που ζηµιώθηκε ο ΕΟΤ, καθώς και στον πρόεδρο του ΕΟΤ «προκειµένου να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εννέα στελεχών και υπαλλήλων του Οργανισµού για συγκεκριµένα πειθαρχικά αδικήµατα».

Σημειώνεται ότι την προεκλογική περίοδο του 2009 αποφασίστηκε να διατεθούν εκτός των ΚΕΠ επιπλέον 20.000 κουπόνια, τα οποία «θα διανέµονταν για ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς λόγους, καθώς και για την τόνωση της ελληνικής τουριστικής αγοράς»! Όπως προέκυψε από καταθέσεις µαρτύρων, η διάθεσή τους έγινε από τα γραφεία του προέδρου ΕΟΤ και του διευθυντή του τότε υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.