Οι επαφές Βενιζέλου στις ΗΠΑ

Με την επίσκεψη Βενιζέλου ολοκληρώνονται οι επαφές για τη διαχείριση του προβλήματος του ελληνικού χρέους...

Με την αυριανή επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον, ολοκληρώνονται οι επαφές για τη διαχείριση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

Με την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από την Αμερική θα έχουμε και τις πρώτες ενδείξεις για το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στη χώρα με βάση τα νέα δεδομένα για το χρέος.

Ο κ. Βενιζέλος φτάνει την Κυριακή στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ και της αμερικανικής κυβέρνησης, στον απόηχο της «ιστορικής συμφωνίας».

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, αλλά και ο καθορισμός λεπτομερειών σε ό,τι αφορά την τροποποίηση της συμβολής των διεθνών οργανισμών στην επόμενη φάση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συζητήσεις, ενώ στην ατζέντα θα βρεθούν και ζητήματα επενδυτικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Τη Δευτέρα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Τιμ Γκάιτνερ και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) κ. Τσαρλς Νταλάρα.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει επίσης συναντήσεις με τους κ.κ. Τζον Κέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Τιμ Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις.